Foto: F64

Basketbola klubs "TTT Rīga" vienojies par viena gada līgumu ar Latvijas sieviešu valstsvienības kandidāti Ditu Rozenbergu, kura komandā atgriezīsies pēc četru gadu pārtraukuma, vēsta kluba preses dienests.

Rozenberga 2018. gada sezonas beigās pārstāvēja Itālijas klubu "Battipaglia". Uzbrucēja sešās spēlēs vidēji guva 9,5 punktus, izcīnīja 6,8 atlēkušās bumbas, izdarīja 2,5 piespēles un izprovocēja piecas piezīmes. Janvāra pirmajā pusē viņa aizvadīja divas spēles Polijas virslīgas kluba "Ostrovia" sastāvā, vidēji 30 minūtēs gūstot 18,5 punktus, izcīnot 3,5 atlēkušās bumbas, izdarot 2,5 piespēles un izprovocējot 6,5 piezīmes. Pēc tam sekoja divu mēnešu sadarbība ar Beļģijas čempionvienību "Castors Braine", debija FIBA Eirolīgā un sešas spēles virslīgā – pēdējā Rozenberga tikai divreiz spēlēja ilgāk par 15 minūtēm.

Rozenberga ir spēlējusi "EuroBasket Women 2015" finālturnīrā. Latvijas valstsvienībā debitēja 2013. gada 18. maijā Cēsīs. Viņas rēķinā 32 spēles un 98 punkti, bet jaunatnes izlasēs – 26 spēles un 182 punkti. Rozenberga palīdzēja valstsvienībai kvalificēties 2017. gada Eiropas čempionātam. TTT sastāvā Rozenberga debitēja 2012. gada 27. janvārī. Viņa komandā nospēlēja divarpus sezonas, 2014. gadā izcīnīja pirmo titulu Latvijas-Igaunijas līgā un palīdzēja TTT pēc trīs gadu pārtraukuma uzvarēt nacionālajā čempionātā. Tajā sezonā Rozenberga veica kapteines pienākumus.

"Par Ditas piesaisti interesējāmies jau pagājušajā gadā," teica "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts. "Šogad iecere īstenota. Gandarījums, ka spēlētāja pēc savainojuma spēja ātri atgriezties lielajā basketbolā un labi aizvadīja sezonas otro pusi. Dita ir enerģijas spēlētāja, kura spēlē vienmēr atdod visus spēkus, trenējas ar maksimālu atdevi. Viņa ar savu azartu, neatlaidību, cīņassparu spēj mainīt spēles gaitu. Dita ir daudzpusīga, var spēlēt vairākās pozīcijās – viņa būs viena no pamata spēlētājām, kura aizsardzībā segs pretinieču līderes."

Pati Rozenberga sacīja, ka galvenais iemesls, kāpēc viņa pievienojās TTT komandai bija treneris un viņa vēlme mani redzēt sastāvā. "Mājās spēlēt vienmēr ir patīkami, tomēr tas uzliek papildus atbildību. Šosezon TTT būs konkurētspējīgs sastāvs, iespēja progresēt un, ja spēlēsim Eirolīgas kvalifikācijā, iespēja sacensties augstākajā līmenī. Tas būtu lieliski. Man ļoti svarīgs ir ģimenes atbalsts, tomēr, kā teicu, tas rada papildus atbildību. Esmu ļoti priecīga atgriezties un būt daļa no šīs organizācijas," uzsvēra Rozenberga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!