Foto: LETA
Latvijas basketbolista Anžeja Pasečņika pārstāvētā spāņu vienība Grankanārijas "Herbalife" svētdien piedzīvoja neveiksmi pirmajā Spānijas augstākās līgas (ACB) pusfināla sērijas spēlē.

"Herbalife" ar rezultātu 70:88 (22:14, 10:28, 17:20, 21:26) atzina Madrides "Real" pārākumu.

Rezultāts sērijā līdz trīs uzvarām tādējādi kļuvis 1-0 Madrides vienības labā.

Pasečņiks šajā spēlē nospēlēja 11 minūtes un vienu sekundi. Latvijas centra spēlētājs realizēja vienu no trijiem divpunktu metieniem, kā arī vienu no četriem soda metieniem, gūstot trīs punktus. Latvijas basketbolists ne reizi grozam neuzbruka no tālmetiena līnijas.

Pasečņika kontā arī divas atlēkušās bumbas un viena piezīme. Latvijas spēlētājs neveica nevienu rezultatīvu piespēli, kā arī nepieļāva nevienu kļūdu. Basketbolists par spēli saņēma divus efektivitātes punktus.

"Herbalife" rindās četri spēlētāji guva katrs pa desmit punktiem, kamēr "Real" sastāvā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Volters Tavaress. Madrides kluba zvaigzne Luka Dončičs tikmēr izcēlās tikai ar četriem punktiem.

"Herbalife" ceturtdaļfinālā pārspēja iepriekšējās sezonas čempioni "Valencia Basket", sērijā līdz divām uzvarām gūstot virsroku ar 2-1. Savukārt Madrides "Real" ar 2-0 pieveica Tenerifes "Iberostar".

Tāpat pusfinālu sasniegusi arī Barselonas "Lassa", kas bez Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca ar 2-1 pārspēja Andoras "Morabanc".

Pusfinālā Barselonas vienība spēkosies ar Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvēto Vitorijas "Kirolbet Baskonia" komandu, kas ceturtdaļfinālā ar 2-0 uzveica Malagas "Unicaja" klubu.

Jau ziņots, ka Spānijas regulārajā čempionātā ar 30 uzvarām 34 spēlēs pārliecinoši triumfēja Madrides "Real", tai ar 25 uzvarām sekoja Vitorijas "Kirolbet Baskonia", bet Barselonas "Lassa" kontā bija 24 panākumi. Pirmo četrinieku ar 22 panākumiem noslēdza iepriekšējās sezonas čempione "Valencia Basket", bet tālāk ar 19 uzvarām sekoja Grankanārijas "Herbalife".

Fuenlavradas "Montakit", kuru pārstāvēja Rolands Šmits, ar 17 panākumiem bija uzreiz aiz pirmā astotnieka, tādējādi neiekļūstot izslēgšanas turnīrā. Vēl Kompostelas "Monbus Obradoiro", kurā šosezon spēlēja Mārtiņš Laksa, ar 14 uzvarām bija 13.vietā, Badalonas "Divina Seguros Joventut", kuras sistēmā ir Artūrs Žagars, ar 12 uzvarām bija 15.pozīcijā, bet pieredzējušais Jānis Blūms un Saragosas "Tecnyconta" ar desmit panākumiem bija 16.vietā starp 18 vienībām un saglabāja vietu augstākajā līgā.

Komandām regulārajā čempionātā bija jāaizvada 34 spēles.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!