Foto: Reuters/Scanpix

Trīskārtējā pasaules čempione kārtslēkšanā Jeļena Isinbajeva kritizējusi divas zviedru sportistes, kuras paudušas atbalstu cilvēku ar homoseksuālu orientāciju tiesībām, vēsta ārvalstu mediji.

Atgādinām, ka Krievijā nesen pieņemts skandalozs likums, kas aizliedz homoseksuālisma propagandu. Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko atzina, ka atlēti ar homoseksuālu orientāciju ir laipni aicināti piedalīties Soču olimpiskajās spēlēs, taču viņiem jāievēro nesen pieņemts likums.

Tomēr Maskavā notiekošajā pasaules čempionātā atbalstu geju tiesībām paudušas zviedru augstlēcēja Emma Grīna-Tregaro un skrējēja Moa Hjelmera. Par to savu neapmierinātību pauda Isinbajeva.

"Tā ir necieņas izrādīšana mūsu valstij un iedzīvotājiem, jo mēs esam krievi. Varbūt esam citādāki nekā eiropieši. Mums ir pieņemts likums, kas visiem jāievēro. Kad mēs ierodamies citās valstīs, mēs mēģinām ievērot tās likumus. Mēs cenšamies izturēties ar cieņu," izteicās trīskārtējā pasaules čempione kārtslēkšanā.

Krievijā pieņemto "anti geju" likumu kritizē visā pasaulē. Vairāki sportisti aicinājuši boikotēt Soču olimpiskās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!