Foto: LETA
Latvijas jaunais skrējējs Alberts Blajs piektdien kvalificējās ASV notiekošā pasaules junioru čempionāta vieglatlētikā 3000 metru šķēršļu skrējiena finālam.

Blajs savu skrējienu veica astoņās minūtēs un 52,47 sekundēs, kas ir jauns viņa personiskais rekords. Šāds rezultāts latvietim deva astoto vietu viņa skrējienā, taču, pateicoties labajam laikam, viņš bija viens no tiem, kuri kvalificējās šo sacensību finālam.

Finālsacensības šajā disciplīnā iecerētas svētdien.

Jau vēstīts, ka ceturtdien pusfinālu nespēja pārvarēt 400 metru skrējēja Gunta Latiševa-Čudare, sacensības noslēdzot 13.vietā. Tāpat priekšsacīkšu barjeru ceturtdien nespēja pārvarēt trīssoļlēcēja Elza Noriņa, aizlecot 12,39 metrus tālu un ieņemot 28.vietu starp 30 sportistēm, kas tika pie rezultāta.

Savukārt jaunais Latvijas lodes grūdējs Andrejs Samburs ar rezultātu 17,24 metri ieņēma 21.vietu, apsteidzot vien vienu sportistu no tiem, kuriem tika ieskaitīts rezultāts.

Kā zināms, otrdien latviešu šķēpmetēja Anete Kociņa ar 47,86 metrus tālu raidījumu ierindojusies 22.vietā.

Čempionāta turpinājumā piektdien uz starta stāsies arī Gatis Čakšs šķēpmešanā. Zīmīgi, ka Izraēlu sacensībās pārstāvēs cits šķēpmetējs Alans Ferbers, kurš daudzus gadus dzīvojis Rīgā.

Kopš 1986.gada Latvijas vieglatlēti pasaules junioru čempionātos izcīnījuši trīs zelta, piecas sudraba un vienu bronzas medaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!