Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas Vieglatlētikas federācija (VFLA) Starptautiskajai Vieglatlētikas federācijai (IAAF) ir nosūtījusi oficiālas prasības par 41 šīs valsts sportistu, kas izteikuši vēlēšanos IAAF sacensībās piedalīties zem neitrāla karoga, ziņo aģentūra TASS.

"IAAF darba grupa palūdza mums par katru sportistu sūtīt atsevišķi petīciju, un bez iepriekš nosūtītajiem sešiem esam IAAF iesniegušu vēl 16 sportistu pieteikumus," aģentūrai atklājis VFLA Antidopinga komisijas vadītājs Aleksandrs Parkins.

Vēl 19 sportisti savus pieteikumus IAAF nosūtījuši individuāli, un VFLA tos atbalstot, norādījis organizācijas sporta direktors Andrejs Kruporušņikovs.

"IAAF mums atsūtīja vēstuli, kurā lūdza uz katru sportistu, kas iesniedzis individuālu pieteikumu dalībai starptautiskās sacensībās, reaģēt ar individuālu prasību, kurā iekļauti četri punkti: sportista vārds, personiskā informācija, vai federācija apstiprina, ka sportists atbilst pielaides kritērijiem, vispirms jau antidopinga, un vai VFLA atbalsta sportista pieteikumu," skaidro Kruporušņikovs.

Kā zināms, pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas grupas pirmā ziņojuma IAAF diskvalificēja VFLA, kas nozīmēja liegumu Krievijas sportistiem piedalīties oficiālās IAAF sacensībās, ieskaitot olimpiskās spēles. Vienīgā iespēja krievu vieglatlētiem startēt ir kā neatkarīgiem sportistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!