Foto: DELFI
Latvijas vieglatlēts Alberts Blajs piektdien iekļuva finālā Polijā notiekošā Eiropas U-23 čempionāta 3000 metru šķēršļu skrējiena sacensībās.

Blajs priekšsacīkstēs distanci veica astoņās minūtēs un 51,38 sekundēs, uzrādot savu sezonas labāko rezultātu un savā skrējienā ieņemot piekto vietu.

Finālā iekļuva katra skrējiena pieci ātrākie sportisti un vēl pieci labāko rezultātu īpašnieki.

No 23 priekšsacīkšu dalībniekiem Blajam bija 11. ātrākais rezultāts.

Fināls norisināsies svētdien.

Vēlāk piektdien 400 metros sacentīsies Gunta Latiševa-Čudare. Savukārt 200 metru priekšsacīkstēs Latviju piektdien pārstāvēs Anna Paula Auziņa, Sindija Bukša un Raitis Fomrats.

Kā vēstīts, vidējo distanču skrējējs Rolands Jierķis piektdien nekvalificējās finālam 800 metru distancē.

Priekšsacīkstēs Jierķis finišēja pēc vienas minūtes un 53,03 sekundēm, būdams lēnākais no septiņiem sava skrējiena dalībniekiem. Finālā iekļuva katra skrējiena divi ātrākie sportisti un divi labākie pārējo rezultātu īpašnieki.

Lai iekļūtu finālā Jierķim vajadzēja skriet par nepilnām sešām sekundēm ātrāk. Noslēgumā latvietis šajā disciplīnā tika klasificēts 20.vietā no 21 dalībnieka.

Ziņots, ka pirms tam ceturtdien šķēpmetējs Gatis Čakšs kvalificējās finālam, kamēr Bukša nepārvarēja pusfinālu 400 metru skrējienā, noslēgumā ierindojoties 11.vietā.

Tāpat sacensībās startēs šosezon labu sniegumu rādošā šķēpmetēja Anete Kociņa, kura ir Latvijas galvenā cerība uz medaļu.

Kociņa šosezon vairākkārt ir labojusi personīgo rekordu, kurš šobrīd ir 63,37 metri, kas starp sacensībām pieteiktajām dalībniecēm ir trešais labākais.

Tikmēr Fomrats, Jierķis un tāllēcējs Pēteris Pauls Vīksne uz sacensībām devās bez izpildīta kvalifikācijas normatīva, taču Eiropas čempionātā viņi var startēt, jo neviens cits Latvijas pārstāvis viņu disciplīnās nebija izpildījis kvalifikācijas normatīvu, bet noteikumi ļauj disciplīnā pieteikt vienu dalībnieku no valsts.

Latvijas delegācijas vadītājs ir soļotājs Arnis Rumbenieks.

Eiropas čempionāts U-23 vecuma grupas sportistiem ilgs līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!