Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas U-20 vīriešu volejbola izlase aizvadītajā nedēļas nogalē pārbaudes spēlēs Jēkabpilī zaudēja vienaudžiem no Ukrainas.

Sestdien, 30. martā, latvieši zaudēja ar rezultātu 1-3 (20:25, 20:25, 22:25, 25:21), komandām iepriekš vienojoties aizvadīt vismaz četru setu maču. Latvijas izlases rindās rezultatīvākais ar 12 punktiem bija Kristiāns Fokerots.

Svētdien, 31, martā, cīņa bija līdzvērtīgākā un Mārča Obrumana vadītā vienība zaudēja piecos setos - 2-3 (23:25, 22:25, 25:22, 25:21, 13:15). Arī šajā cīņā rezultatīvākais bija Fokerotrs, kurš guva 19 punktus, trīs no tiem blokā, bet 15 punkti bija Armandam Rokjānam.

Komandas jau tikās janvāra vidū kvalifikācijas pirmajā kārtā, kad latvieši pēdējā kārtā atzina Ukrainas pārākumu ar 0-3, ukraiņiem ieņemot otro vietu, bet latviešiem - trešo, kas nozīmēja arī Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) bronzas medaļas.

Mārcim Obrumanam izlasē palīdz Ģirts Mārtiņsons un statistiķis Aivis Kokins.

Otrās kārtas kvalifikācijas sacensības Daugavpilī notiks no 5. līdz 7. aprīlim, bet finālturnīrs Grieķijā un Serbijā - no 26. augusta līdz 7. septembrim.

Latvijas U-20 vīriešu volejbola izlases sastāvs:

Pirmais temps: Eduards Dūdens ("Piejūra"/MSĢ), Daņila Mironovs ("Augšdaugava"), Marats Selivanovs (Jēkabpils "Lūši");

Cēlāji: Markuss Vensbergs ("Piejūra"/MSĢ), Ralfs Kļaviņš (Jēkabpils "Lūši");

"Libero": Gustavs Auziņš (RTU/"Robežsardze"), Ralfs Andrejevs ("Piejūra"/MSĢ);

Otrais temps: Leo Aleksandrs Štolcs, Kārlis Jaundžeikars (abi - Jēkabpils "Lūši"), Tomass Juldaševs ("Vecumnieki"), Matīss Šalkovskis, Kristiāns Fokerots (abi - "Piejūra"/MSĢ), Armands Rokjāns ("Ezerzeme"/DU);

Diagonāle: Kristers Landzāns (Jēkabpils "Lūši").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!