Foto: FIVB
Jaunais pludmales volejbolists Aleksandrs Solovejs ir apņēmības pilns izkonkurēt Hermani Egleskalnu, lai nākamajā sezonā kļūtu par pilntiesīgu Londonas olimpisko spēļu medaļnieka Mārtiņa Pļaviņa pārinieku.

Kā zināms, abi sportisti vienā pārī sacentās DĀR pilsētā Durbanā notikušajā šī gada pēdējā Pasaules kausa posmā. Ja sākotnēji Pļaviņš, kuram šis gads izvērtās neveiksmīgs, bija izteicis cerību izcīnīt vismaz devīto vietu, sacensības sportistiem izvērtās daudz sekmīgākas un viņi aizkļuva līdz finālam, kurā piekāpās otram Latvijas duetam Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam.

Solovejs par došanos uz Durbanu zinājis jau laicīgi, tāpēc pēc sezonas beigām bijusi vien vienu vai divu nedēļu atpūta, bet uzreiz pēc tam sācies intensīvs darbs.

Kā zināms, Pļaviņš iepriekš bija paziņojis, ka nākamo sezonu aizvadīs kopā ar vienu no Latvijas labākajiem klasiskā volejbola meistariem Hermani Egleskalnu, tomēr pēc sekmīgā Durbanas turnīra šī pārliecība "sašķobījusies".

Pļaviņš ar Soloveju vairākos turnīros kopā sacentās jau rudens pusē. Tāpat zināms, ka janvārī abi sportisti kopā piedalīsies "Sattelite" sērijas turnīrā Anapā, Krievijā, bet pēc tam startēs arī pirmajos četros Pasaules kausa sezonas posmos, kas notiks ārpus Eiropas.

"Ceru sevi pierādīt šajos turnīros, kamēr Hermaņa vēl nebūs, un ceru, ka palikšu duetā ar Mārtiņu," Solovejs norādīja, ka ir apņēmības pilns izkonkurēt Egleskalnu, ar kuru Pļaviņš pagaidām panācis mutisku vienošanos.

Solovejs norādīja - ja Pļaviņš tomēr izvēlēsies Egleskalnu, Aleksandrs spēlēs ar kādu no pārējiem Mārtiņa Pļaviņa sporta kluba aizsargiem. "Vai nu ar Rihardu Finsteru, vai Ingaru Ivanovu, vai Armandu Āboliņu. Droši vien to, kurš būs labākā formā. Šobrīd to neviens nezina."

Šo sezonu Pļaviņš neveiksmīgi sāka duetā ar Jāni Pēdu, tomēr viņu sadarbība nebija ilga. Pats Pēda nākamajā sezonā spēlēs kopā ar Tomu Šmēdiņu.

Tāpat nākamajā sezonā vienā duetā spēlēs Ruslans Sorokins un jaunais Edvarts Buivids, kā arī saglabāsies šogad FIVB rangā triumfējušo Samoilova un J.Šmēdiņa duets.

Izsakot savas domas, kurš no jaunajiem pāriem izskatās daudzsološāks, Solovejs izteicās pozitīvi par Sorokinu un Buividu. "Ruslans ar Buividu ir labāki par Pēdu un Tomu - Ruslanam ir olimpiskā pieredze, bet Buivids ir jauns un ļoti labs aizsardzībā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!