Foto: FIVB
Lai gan talantīgais volejbolists Hermanis Egleskalns sākotnēji pauda nevēlēšanos šovasar iekļauties Latvijas izlasē, tā vietā spēlējot pludmales volejbolu duetā ar Mārtiņu Pļaviņu, pusēm tomēr izdevies vienoties, ka Pļaviņš sezonu iesāks ar Aleksandru Soloveju, bet Egleskalns spēlēs klasikā volejbola izlasē, vēsta pludmales volejbolista mājas lapa internetā.

Par spēlēšanu kopā ar Egleskalnu Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Pļaviņš pavēstīja jau aizvadītās sezonas beigu daļā. Sezonas otrajā pusē abi paguva aizvadīt vairākus kopīgus treniņus, secinot, ka rezultāti šādā duetā varētu būt labi.

Ņemot vērā, ka Egleskalns pēdējās sezonās kļuvis arī par vienu no Latvijas klasiskās volejbola izlases līderiem, bet šīs pašas pozīcijas spēlētājs Gundars Celitāns šovasar izlasei nepalīdzēs veselības un ģimenes apstākļu dēļ, saasinājās situācija ar diagonāles pozīcijas spēlētājiem valstsvienības sastāvā. Volejbola federācijas vadība un izlases treneri vēlējās Egleskalnu redzēt Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra cīņās, bet Pļaviņš un viņa treneris Aigars Birzulis jau rēķinājās ar talantīgā sportista būšanu viņu rīcībā. Jāpiebilst, ka arī pats Egleskalns jau labu laiku iepriekš bija nolēmis, ka izlasei šovasar nepalīdzēs, izmēģinot veiksmi pludmales volejbola laukumos.

"Lai gan volejbola federācijas gaiteņos gāja interesanti, visām iesaistītajām pusēm vakar izdevās vienoties un atrast kompromisu. Eglekskalns tomēr pārstāvēs Latvijas klasiskā volejbola izlases krāsas maijā gaidāmajā EČ kvalifikācijā, bet Pļaviņš sezonu sāks ar Aleksandru Soloveju, ar kuru abi tika pie sudraba medaļām aizvadītās sezonas noslēdzošajā FIVB Pasaules kausa OPEN turnīrā Dienvidāfrikā (Durbanā). Pēc klasiskā volejbola izlases cīņām Egleskalns nedaudz atvilks elpu un pievienosies "Mārtiņa Pļaviņa Sporta kluba" pārstāvjiem treniņos smiltīs", vēsta Pļaviņa mājas lapa.

Latvijas klasiskā volejbola izlase uz pirmo treniņu pulcēsies jau 13.aprīlī, bet Pļaviņš aprīļa otrajā pusē kopā ar Soloveju dosies uz Ķīnu, kur startēs jaunā pludmales volejbola sezona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!