Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Ruslans Sorokins un Edvarts Buivids sestdien izstājās no Krievijas kūrortā Anapā notiekošā Pasaules kausa "Open" kategorijas posma.

Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 22.numuru izliktie Sorokins/Buivids ar rezultātu 1-2 (14:21, 25:23, 11:15) piekāpās sacensību 17.numuram vāciešiem Armīnam Dolingeram un Klemensam Vikleram.

Līdz ar to Latvijas duetam šis Pasaules kausa posms ir noslēdzies ar ieņemtu dalītu 17.vietu.

Jau vēstīts, ka pirms tam grupu turnīrā Sorokins/Buivids izcīnīja vienu uzvaru trīs mačos, kas F apakšgrupas kopvērtējumā deva trešo vietu un iespēju cīnīties izslēgšanas spēlēs.

Kā ziņots, šo turnīru Sorokins un Buivids iesāka no kvalifikācijas, ko spēja pārvarēt.

Tikmēr izslēgšanas turnīru no otrās kārtas sestdien uzsāks Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs, kuri sacensībās izlikti ar augsto otro numuru. Viņiem cīņā par vietu ceturtdaļfinālā pretī stāsies Džeksons Enrikess un Leonards Aleksiss Kolins Čourio no Venecuēlas, kuri izsēti ar 24.numuru.

Pirms tam apakšgrupu turnīrā Pļaviņš/Solovejs tika pie diviem panākumiem trīs mačos, kas B apakšgrupā ļāva ieņemt pirmo vietu un tikt pie iespējas izslēgšanas spēles sākt no otrās kārtas.

Kaut iepriekš bija plānots, ka tieši Anapā savu pirmo turnīru aizvadīs jaunizveidotais Toma Šmēdiņa un Jāņa Pēdas duets, tomēr viņi uz sacensībām nav ieradušies. Tāpat šajā turnīrā nepiedalās Latvijas labākais duets ar Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu ierindā, kuri gatavojas nākamajā nedēļā Itālijā plānotajam Eiropas čempionātam, kas būs viens no Latvijas sportistu galvenajiem startiem šosezon.

Kā ziņots, pērnā gada pasaules labākais duets Samoilovs/Šmēdiņš sekmīgi iesākuši arī šo sezonu, pusfinālu sasniedzot pirmajos trijos Pasaules kausa posmos, turklāt iepriekšējās sacensībās pirms trim nedēļām Meksikā arī tika pie uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!