Foto: DELFI

Latvijas pludmales volejbolistes Inese Jursone un Tīna Graudiņa trešdien izcīnīja divas uzvaras Francijā notiekošā Monpeljē "Satellite" sērijas turnīra kvalifikācijas sacensībās, iekļūstot pamatturnīrā.

Kvalifikācijā vien ar 21.numuru izliktās Jursone un Graudiņa pirmajā kārtā ar rezultātu 3-2 (15:11, 17:19, 15:13, 5:15, 8:6) pieveica spānietes Esteri Riveru Boteru un Amarantu Fernandesu Navarro, kuras bija izliktas ar 12.numuru.

Vēlāk trešdien kvalifikācijas izšķirošajā, otrajā, kārtā latvietes sacentās ar čehietēm Martinu Jakubsovu un Diānu Zolnerčikovu, kuras izliktas ar piekto numuru. Jursone/Graudiņa šajā mačā tika pie panākuma ar 3-1 (21:19, 15:12, 11:15, 15:13).

Pamatturnīra izspēle sāksies ceturtdien.

Šajās sacensībās tiek izmantota maču aizvadīšanas sistēma līdz uzvarētiem trim setiem. Jursone un Graudiņa ir vienīgās Latvijas pārstāves turnīrā.

Maijā pieredzējušā Jursone un 16 gadus vecā Graudiņa startēja Turcijas pilsētā Antaljā notiekošā "Satellite" sērijas turnīrā, bet zaudēja kvalifikācijas otrajā kārtā. Tāpat nesen Graudiņa duetā ar Lindu Elizabeti Grambergu nodrošināja ceļazīmi uz šīgada pasaules čempionātu U-17 vecuma grupā.

Savukārt maija beigās Graudiņa Baku startēja Eiropas jauno vieglatlētu atlases sacensībās pasaules jaunatnes Olimpiādei, ieņemot dalītu 19.vietu augstlēkšanā.

Kā ziņots, šosezon "Satellite" sērijas turnīrs pirmoreiz risināsies arī Latvijā, augusta beigās Jūrmalā tiekoties vīriešu sportistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!