Foto: FIVB
Viļņā notikušajā Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) čempionātā U-18 vecuma grupā Latvijas pludmales volejbolisti Edvīns Skrūders un Artjoms Soboļevs puišu konkurencē izcīnīja pirmo vietu, bet meiteņu grupā pie sudraba medaļām tika Inese Raciņa un Marija Čerņavska, kamēr Paula Nikola Ņečiporuka un Eva Deisa izcīnīja bronzu.

Skrūders/Soboļevs puišu turnīrā bija izlikti ar septīto numuru, savā grupā trīs mačos gūstot divus panākumus, bet pēc tam izslēgšanas turnīrā izcīnot četras uzvaras.

Finālā Latvijas pārstāvji ar 2-1 (21:16, 17:21, 15:13) uzvarēja Vasīliju Ivanovu un Vitāliju Savčenko no Krievijas, kuriem bija piešķirts 11.numurs.

Latviju čempionātā pārstāvēja arī Pāvels Jemeļjanovs un Kārlis Kliemanis, kuri bija izlikti ar sesto numuru. Viņi savā grupā uzvarēja visās trīs cīņās, bet izslēgšanas turnīrā nepārvarēja ceturtdaļfinālu, kurā ar 1-2 (19:21, 21:12, 13:15) zaudēja Skrūderam/Soboļevam.

Tikmēr Raciņa/Čerņavska meiteņu sacensībās bija izliktas ar trešo numuru. Viņas savā grupā uzvarēja divās no trim cīņām, vēlāk ceturtdaļfinālā uzvarēja Terēzi Hrapāni un Nadeždu Saveļjevu no Latvijas, kurām bija ticis piektais numurs, bet finālā zaudēja ar desmito numuru izliktam duetam no Krievijas.

Ņečiporuka un Deisa, kurām bija piešķirts ceturtais numurs, pusfinālā zaudēja vēlākajām čempionēm, bet mačā par trešo vietu pārspēja duetu no Lietuvas, kas bija izlikts ar septīto numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!