Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbola pāris Rihards Finsters un Edgars Točs saņēmuši organizatoru īpašo ielūgumu jeb "wild card" dalībai Jūrmalā gaidāmajā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Satellite" sērijas turnīra pamatsacensībās.

Sacensības risināsies no 28. līdz 31.augustam Jūrmalā, "Baltic Beach Hotel" pludmales teritorijā. Dalībnieku sarakstā atrodami seši Latvijas dueti, no kuriem trīs piedalīsies pamatsacensībās - bez Finstera/Toča tie ir arī Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kā arī Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs.

Savukārt kvalifikācijas turnīrā gatavojas piedalīties Haralds Regžda/Armands Āboliņš, Toms Šmēdiņš/Reinis Pekmanis un Ruslans Sorokins/Edvarts Buivids. Līdz ar to Latvijas līdzjutēji klātienē varēs vērot visus Latvijas labākos pludmales volejbolistus.

Kopumā pašlaik dalībnieku sarakstā atrodami 49 pāri no 16 valstīm.

Sacensību vajadzībām Jūrmalas pludmalē tiek būvēts stadions ar vairāk nekā 2000 skatītāju sēdvietām. Šajā turnīrā tiks izmantota eksperimentālā sistēma ar cīņu aizvadīšanu līdz uzvarētiem trim setiem.

Šis turnīrs ir iekļauts Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) 2014.gada oficiālajā pludmales volejbola kalendārā un starptautiskajā turnīru sistēmā. Piedaloties CEV vai FIVB sacensībās, sportisti iegūst FIVB reitinga punktus.

Šādas raudzes turnīrs Latvijā norisināsies pirmo reizi, bet sacensību organizatori tuvāko gadu laikā cer rīkot augstākās sērijas "Grand Slam" posmu un pasaules čempionātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!