Foto: FIVB

Koptreniņos pirms Jūrmalā gaidāmā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Satellite" sērijas turnīra piedalīsies arī viens no pasaulē labākajiem pludmales volejbolistiem Aleksandrs Samoilovs, vēsta organizatori.

Pirmais koptreniņš profesionālu treneru vadībā turnīra norises vietā "Baltic Beach Hotel" stadionā (Jūras ielā 23/25, Jūrmalā) notiks svētdien, 24.augustā, plkst.11. Atsevišķs treniņš paredzēts gan bērniem no septiņu gadu vecuma, gan pieaugušajiem.

Iepriekšēja pieteikšanās, lai garantētu vietu treniņā, iespējama pa e-pastu "beach@beach.lv" vai pa telefonu 26582235. Tāpat 30 minūtes pirms koptreniņa būs iespējams arī pieteikties klātienē uz vietas. Organizatori aicina dalībniekus ņemt līdzi dzeramo ūdeni un galvassegu.

Savukārt nākamajā otrdienā, 26.augustā, plkst.11.30 pludmales volejbola koptreniņā piedalīsies arī Samoilovs. Šis treniņš paredzēts tikai pieaugušajiem, bet arī tam vēlams pieteikties jau iepriekš.

Kā zināms, sacensības no 28. līdz 31.augustam risināsies "Baltic Beach Hotel" pludmales teritorijā. Dalībnieku sarakstā atrodami seši Latvijas dueti, no kuriem trīs jau garantējuši sev vietu pamatsacensībās - Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs, kā arī speciālo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušie Rihards Finstera un Edgars Točs.

Savukārt kvalifikācijas turnīrā gatavojas piedalīties Haralds Regžda/Armands Āboliņš, Toms Šmēdiņš/Reinis Pekmanis un Ruslans Sorokins/Edvarts Buivids. Līdz ar to vietējie līdzjutēji klātienē varēs vērot visus Latvijas labākos pludmales volejbolistus.

Sacensību vajadzībām Jūrmalas pludmalē tiek būvēts stadions ar vairāk nekā 2000 skatītāju sēdvietām. Šajā turnīrā tiks izmantota eksperimentālā sistēma ar cīņu aizvadīšanu līdz uzvarētiem trim setiem.

Šis turnīrs ir iekļauts Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) 2014.gada oficiālajā pludmales volejbola kalendārā un starptautiskajā turnīru sistēmā. Piedaloties CEV vai FIVB sacensībās, sportisti iegūst FIVB reitinga punktus.

Šādas raudzes turnīrs Latvijā norisināsies pirmo reizi, bet sacensību organizatori tuvāko gadu laikā cer rīkot augstākās sērijas "Grand Slam" posmu un pasaules čempionātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!