Foto: FIVB

Latvijas vadošais pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš svētdien Polijas "Grand Slam" turnīra finālā pārtrauca savu uzvaru sēriju šajā turnīrā, piekāpjoties brazīliešiem Salgadu Pedro/Alvaro Morajam Filju.

Pirmā seta vidū Latvijas pāris izvirzījās vadībā un spēja veiksmi pavērst uz savu pusi, setā uzvarot ar iespaidīgu sešu punktu pārsvaru - 21:16.

Otrajā setā notika ļoti sīva cīnīšanās, kuras laikā mūsējie nonāca iedzinējos ar četru punktu starpību - 11:15, - un piekāpās ar 17:21.

Trešajā setā brazīlieši izvirzījās vadībā ar 8:3, jo mūsējie sāka pieļaut kļūdas, atdodot punktus. Tomēr Latvijas sportisti nepadevās, seta vidū samazinot brazīliešu pārsvaru līdz trim punktiem - 9:12. Tomēr brazīlieši guva vēl divus punktus, nonākot līdz mačbumbas izspēlei un uzvarēja setā un mačā - 15:12.

Pusfinālā Latvijas volejbolistu pretinieki bija austrieši ar 17.numuru izsētie austrieši Klemenss Doplers/Aleksandrs Horsts. Spēle bija saspringta, taču lielākoties vadībā bija mūsu sportisti, retu reizi priekšā izvirzoties austriešiem. Otrajā setā Samoilovs/Šmēdiņš panāca pat sešu punktu pārsvaru, un visā spēlē uzvarēja ar 2-0 (22:20, 21:17).

Finālā Samoilova/Šmēdiņa pretinieki būs ar septīto numuru izliktie brazīlieši Salgadu Pedro/Alvaro Morajs Filju, kuri savā pusfinālā ar 2-1 (21:17, 11:21, 15:12) pārspēja amerikāņus Džeisonu Gibsu/Keisiju Patersonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!