Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs nākamajā nedēļā gaidāmajā Pasaules kausa "Open" sērijas posmā Katarā piedalīsies duetā ar Tomu Šmēdiņu, vēsta komanda.

Ikdienā Samoilovs spēlē pārī ar Toma Šmēdiņa jaunāko brāli Jāni, kurš šo posmu izlaidīs ģimenes apstākļu dēļ.

"Jānim šonedēļ vai nākamajā nedēļā gaidāms ģimenes pieaugums, bet Tomam nepieciešami ranga punkti pirms olimpiskās sezonas. Arī pats nevēlējos, lai būtu tik ilga pauze bez sacensībām, gribas spēļu praksi," intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" izteicās Samoilovs, kurš nesen kopā ar Tomu Šmēdiņu aizvadīja treniņnometni Turcijā.

Līdz gada beigām vīriem paredzēts aizvadīt četrus zemākās kategorijas - "Open" - posmus. Tā kā tie risinās ārpus Eiropas, praktiski neviens vadošais duets tajos nestartē. Par uzvaru vienā "Open" sērijas turnīrā sportistiem pienākas 500 ranga punkti.

Kaut Kataras turnīra pieteikumā šobrīd atrodams arī Mārtiņa Pļaviņa un Aleksandra Soloveja dueta nosaukums, šie sportisti uz sacensībām nedosies. Pļaviņš, kurš no nākamās sezonas sāks sadarbību ar Hermani Egleskalnu, šogad sacensībās ārpus Latvijas vairs neplāno piedalīties.

Kā zināms, Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pasaules rangā jau praktiski garantējuši pirmo vietu sezonas noslēgumā. Rangā, kas pēdējo reizi atjaunināts 13.oktobrī, latviešiem ir 6500 punkti, bet viņu tuvākie sekotāji Šons Rozentāls un Filips Dalhauzers no ASV tikuši pie 5440 punktiem. Vēl par 110 punktiem atpaliek brazīlieši Alisons Čeruti un Brunu Šmits. Kā pasaules ranga līderi Latvijas sportisti noslēdza arī iepriekšējo sezonu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!