Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Toms Šmēdiņš nesen vairākiem entuziastiem sniedza treniņus un meistarklasi treniņnometnē Turcijā.

Pludmales volejbola treniņnometne risinājās projekta "Beach Box Camps" ietvaros, un to rīkoja pludmales volejbola centrs "Beach Box". Viens no idejas autoriem ir Samoilovs, bet pirmā šāda veida nometne tika organizēta šī gada februārī Hurgadā, Ēģiptē, kur pēc jauniem iespaidiem un iemaņām devās 24 dalībnieki no Latvijas. Sākotnēji Hurgadā treniņus Genādija Samoilova un Andra Šmēdiņa vadībā aizvadīja Aleksandrs Samoilovs, Jānis Šmēdiņs, Toms Šmēdiņš, Ruslans Sorokins un Edvarts Buivids, bet pēc nometnes radās ideja sniegt līdzvērtīgu iespēju ziemā trenēties arī jebkuram interesentam no Latvijas. Pateicoties sportistu atsaucībai, tika dota zaļā gaisma pirmajai nometnei, kur treneru lomās iejutās Aleksandrs Samoilovs, Jānis Šmēdiņš, Toms Šmēdiņš, Genādijs Samoilovs un Andris Šmēdiņš.

Nesen otrā nometne aizvadīta Turcijā, Kemerā, kur piedalījās jau 32 dalībnieki. Treniņus vadīja Aleksandrs Samoilovs un Toms Šmēdiņš. Kā ierasts, bez nopietniem treniņiem, nometnes dalībnieki varēja arī kopīgi atpūsties un pavadīt laiku ar Aleksandru un Tomu, kuri aktīvi iesaistījās kopējos pasākumos, tādējādi saliedējot braucēju grupu. Tika organizēti gan galda tenisa turnīri, basketbola spēle, došanās pārvarēt krāčainu kalnu upi, kā arī organizatori bija sarūpējuši iespēju dalībniekiem piedalīties starptautiskā pludmales volejbola turnīrā "Bobrikov Open", kurš risinājās blakus pilsētā Antālijā.

"Atskatoties uz pirmo nometni februārī Hurgadā, tā arī mums pašiem bija jauna pieredze un izaicinājums. Kopā bijām pieci treneri un katru dienu mainījām treneru sastāvu, lai dalībniekiem būtu daudzveidīgāki un interesantāki treniņi. Prieks bija pēc nometnes dzirdēt, ka dalībniekiem patika treniņprocess. Izskanēja daži viedokļi, ka dalībnieki gribētu vairāk laika ar treneriem pavadīt arī brīvajā laikā un tieši Turcijā bija tāda iespēja, jo visi dzīvojām vienā viesnīcā, varējām dalīties pieredzē arī pie pusdienu vai vakariņa galda, kopā uzspēlējām basketbolu un galda tenisu. Interese par pludmales volejbolu radās arī dažiem nometnes dalībnieku līdzbraucējiem, un tie pievienojās iesācēju grupā, lai apgūtu volejbola pamatus," saka Toms Šmēdiņš.

Šī gada nogalē "Beach Box Camp" rīkos trešo šādu nometni, bet nākamā gada sākumā plānota vēl viena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!