Foto: F64
Pēc piektdien aizvadītajām grupu kārtas spēlēm, kļuvuši zināmi Latvijas pludmales volejbola duetu pretinieki CEV Eiropas čempionāta posma "Jūrmalas Masters" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā - astotdaļfinālā.

No mājiniekiem pirmie laukumā dosies Ruslans Sorokins/Aleksandrs Solovejs, kuri turnīrā ir izlikti ar 21. numuru. Viņi plkst. 10.50 tiksies ar Janu Dumeku/Robertu Kufu (20.) no Čehijas. Mārtiņš Pļaviņš/Hermans Egleskalns (23.) plkst. 11.40 spēlēs pret čehiem Premislu Kubalu/Janu Hadravu (22.), bet Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš (2.) plkst. 12.30 sāks cīņu pret grieķiem Georgiosu Kotsilianosu/Nikosu Zupani (7.). Visas Latvijas volejbolistu cīņas notiks centrālajā kortā.

Uzvarētāji iekļūs ceturtdaļfinālā, kurā cīņas notiks vēlāk sestdien, sākoties plkst. 15. Ja Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Egleskalns savās astotdaļfināla cīņās uzvarēs, tad viņi savā starpā tiksies ceturtdaļfinālā.

Jau ziņots, ka Latvijas pludmales volejbola dueti piektdien Majoros "Baltic Beach Hotel & SPA" pludmales volejbola stadionā teicami aizvadīja pamatsacensību grupu turnīru, jo nezaudēja nevienā spēlē, bez aizķeršanās nodrošinot iekļūšanu izslēgšanas spēļu astotdaļfinālā. Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, Ruslans Sorokins/Aleksandrs Solovejs un Mārtiņš Pļaviņš/Hermans Egleskalns ne tikai izcīnīja sešas uzvaras sešās spēlēs, bet nevienā no mačiem nezaudēja nevienu setu.

Pirmie laukumā devās favorīti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuri turnīrā ir izlikti ar 2. numuru. Viņi B apakšgrupas pirmajā cīņā 34 minūšu laikā ar 2-0 (21-15, 21-16) pārspēja Matsu Kovāču/Jonasu Kislingu (Mats Kovatsch/Jonas Kissling) no Šveices, kuriem ir 18. numurs. Grupas otrajā spēlē Samoilovs/Šmēdiņš bija tikpat pārliecinoši un ar 2-0 (21-15, 21-15) pārspēja baltkrievus Aleksandru Kavaļenku/Aleksandru Dzjadku (Aliaksandr Kavalenka/Aliaksandr Dziadkou), kurus uzvarēja arī pirms nedēļas Lucernas "Open" posmā.

Teicamas spēles E apakšgrupā aizvadīja Ruslans Sorokins/Aleksandrs Solovejs (21.), kuri ar 2-0 (21-19, 22-20) pārspēja spēcīgos Polijas volejbolistus Bartošu Losjaku/Pjotru Kantoru (Bartosz Losiak/Piotr Kantor), kuriem ir 5. numurs, bet pēc tam ar 2-0 (21-14, 21-19) pieveica Tobiasu Vinteru/Lorencu Petutšnigu (Tobias Winter/Lorenz Petutschnig) no Austrijas, kuriem turnīrā ir 12. numurs. Abas spēles bija ļoti līdzīgas - pirmajā setā labāki bija Latvijas volejbolisti, bet otrā seta sākumā pārsvars bija pretiniekiem. Pret poļiem Sorokins/Solovejs nonāca iedzinējos ar 3-11, tomēr spēja atgūties un iespaidīgi atspēlēties. Tas pats tika piedzīvots pret austriešiem, šoreiz "izvelkot" setu esot iedzinējos ar 10-17.

Mārtiņš Pļaviņš/Hermans Egleskalns (23.) G apakšgrupā parādīja stabilu sniegumu, jo ar 2-0 (21-19, 21-19) pārspēja ar 7. numuru izliktos grieķus Georgiosu Kocilianosu/Nikosu Zupani (Georgios Kotsilianos/Nikos Zoupani), bet pēc tam ar 2-0 (21-18, 21-15) viņi pieveica Vācijas dvīņubrāļu duetu Benetu Ponevazu/Davidu Ponevazu (Bennet Poniewaz/David Poniewaz).

Jūrmalas "Masters" pamatsacensībās 24 pāri bija sadalīti astoņās apakšgrupās, katrā pa trīs duetiem. Pēc apļa cīņām katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļuva izslēgšanas spēlēs, kurās sākot no astotdaļfināla tiks noskaidroti turnīra uzvarētāji un medaļnieki. Sestdien notiks astotdaļfināla un ceturtdaļfināla cīņas, bet svētdien pusfināli un spēles par medaļām.

Izslēgšanas spēļu pirmās kārtas spēles sestdien sāksies plkst. 10, bet ceturtdaļfināla cīņas startēs plkst. 15.

Skatītāji Jūrmalas "Masters" turnīra spēles piektdien varēja apmeklēt par brīvu, bet uz sestdienas un svētdienas spēlēm ir nopērkamas biļetes. Uz abu dienu spēlēm biļetes maksā 20 eiro un ir nopērkamas tikai internetā vai "Biļešuserviss" tirdzniecības vietās, savukārt uz vietas tirgos biļetes tikai uz attiecīgās dienas spēlēm - sestdien tās maksās 10 eiro, svētdien 15 eiro.

Blakus pludmales volejbola stadionam atrodas arī lielais TV ekrāns, kur translēs spēles tiešraidē, bet otrs ekrāns atradīsies 300 metrus tālāk, kur notiks "Kūrorta svētku" aktivitātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!