Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš pirmdien publicētajā jaunākajā Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) 2015. gada sezonas rangā no 52. pozīcijas pakāpušies uz 29. vietu, informē Latvijas Volejbola federācija.

Pēdējo divu gadu pasaules ranga līderiem tik ievērojams kāpums bija iespējams pateicoties svētdien Šveices pilsētā Gštādā izcīnītajai otrajai vietai "Major" sērijas turnīrā, par ko viņi nopelnīja 720 ranga punktus, kas ļāva ievērojami uzlabot situāciju. Šosezon četros turnīros viņi ir nopelnījuši 1576 punktus. Abiem Gštādā bija tikai ceturtais kopīgais turnīrs sezonā, jo jūnijā Jānis Šmēdiņš meniska traumas dēļ nespēlēja.

Mārtiņš Pļaviņš/Hermans Egleskalns rangā ieņem 40. vietu ar 1148 punktiem, kas nopelnīti desmit turnīros. Ranga 48. vietā atrodas Ruslans Sorokins/Aleksandrs Solovejs ar 1042 punktiem, taču viņi jau paziņojuši, ka šosezon kopā vairs nespēlēs.

Haralds Regža/Armands Āboliņš ar 640 punktiem ieņem dalītu 72. vietu, bet Edgars Točs/Rihards Finsters ar 462 punktiem ir 96. vietā.

Sieviešu rangā no Latvijas pludmales volejbolistēm augstāko vietu ieņem Alise Lece/Marta Ozoliņa, kuras ar 784 punktiem ir 65. vietā, bet sestdien otro vietu Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Satellite" posmā Lihtenšteinā izcīnījušās Tīna Graudiņa/Inese Jursone ar 564 punktiem ir 80. vietā.

Vīriešiem ranga līderi ir Aleksandrs Brūvers/Roberts Mēuvsens no Nīderlandes, kuri astoņos turnīros ir nopelnījuši 3740 punktus, otrie ir brazīlieši Evandru/Pedro Solbergs ar 3676 punktiem, bet trešo vietu ieņem pasaules čempioni Alisons/Brunu no Brazīlijas, kuri svētdien Gštādā finālā uzvarēja Samoilovu/Šmēdiņu.

Sieviešu ranga līderes ar 4354 punktiem ir brazīlietes Agata/Barbara, bet otro vietu ar 3590 punktiem ieņem kanādietes Hītera Bansleja/Sāra Pavana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!