Foto: FIVB

Latvijas labākais pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien cieta zaudējumu cīņā par vietu Longbīčas "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālā.

Otrās kārtas mača ar sesto numuru izliktais Latvijas duets ar 1-2 (21:17, 11:21, 12:15) piekāpās amerikāņiem Filipam Dalhauzeram un Nikolasam Lusenam, kuri izlikti ar 24.numuru.

Nākamās sacensības Latvijas pārim būs Polijā paredzētais Olštinas "Grand Slam" turnīrs, kas tiks aizvadīts nākamajā nedēļā.

Kā zināms, Longbīčas turnīra pirmajā mačā Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-0 (21:17, 21:14) pārspēja spāņus Fransisko Alfredo Marko un Kristiānu Garsiju, kuri izlikti ar 27.numuru, bet otrajā duelī Latvijas sportisti ar 2-0 (21:17, 21:12) pārspēja sacensību 22.numuru izlikto turku pāri Muratu Giginoglu un Volkanu Gēgtepi.

Savukārt apakšgrupu turnīra izšķirošajā mačā par pirmo vietu ar sesto numuru izliktie Samoilovs un Šmēdiņš ar 2-1 (19:21, 21:15, 15:11) uzveica vāciešus Kaju Matisiku un Jonatanu Erdmanu, kuri izlikti ar 11.numuru.

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš uzvarēja visās trijās spēlēs, kas devis brīvu pirmo izslēgšanas cīņu kārtu, bet Matisiks un Erdmans ar diviem panākumiem palika otrie.

Tikmēr cits Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kuriem ticis 29.numurs, izšķirošajā mačā par vietu izslēgšanas cīņās ar 0-2 (19:21, 16:21) piekāpās poļiem Mihalam Kadziolam un Jakubam Šalankevičam, kuriem piešķirts 20.numurs.

Kā zināms, pirmajā pamatturnīra mačā Pļaviņš/Regža, kuri startēja savā pirmajā kopējā Pasaules tūres posmā, ar 0-2 (18:21, 11:21) piekāpās brazīliešiem Pedru Salgadu un Evandru Gonsalvešam Oliveiram, kuri turnīrā izlikti ar ceturto numuru, bet otrajā duelī ar 0-2 (10:21, 18:21) piekāpās sacensību 13.numuram Gžegožam Fijalekam un Mariušam Prudelam no Polijas.

Apakšgrupā ar trim uzvarām triumfēja brazīlieši, bet Pļaviņš un Regža palika ceturtajā vietā.

Pamatturnīrā piedalījās kopumā 32 dueti, būdami sadalīti astoņās apakšgrupās, pa četriem pāriem katrā. Pēcāk grupu labākās komandas izslēgšanas spēles sāka no otrās kārtas, bet otro un trešo vietu ieguvējas cīnījās pirmajā kārtā.

Jau vēstīts, ka Pļaviņš/Regža veiksmīgi pārvarēja šī turnīra kvalifikācijas sacensības, izcīnot panākumus abos mačos.

Kā zināms, šo sezonu Londonas olimpisko spēļu medaļnieks Pļaviņš sāka duetā ar Hermanu Egleskalnu, tomēr abu sportistu rezultāti nebija cerētajā līmenī, tāpēc pagājušajā mēnesī viņu ceļi šķīrās. Kopā ar Regžu Pļaviņš šosezon uzvarēja vēsturē pirmajās Eiropas spēlēs, bet iepriekš šomēnes viņi guva ceturto vietu Šveicē notikušajā Bīles "Masters" sērijas turnīrā.

Pērn, kad Pļaviņš vēl spēlēja duetā ar Aleksandru Soloveju, tieši Longbīčā viņi sasniedza sezonas labāko rezultātu, izcīnot devīto vietu.

Tikmēr Samoilovam un Šmēdiņam šis bija pirmais turnīrs kopš augusta sākumā gūtā triumfa Eiropas čempionāta finālposmā.

Šis ir ceturtais no pieciem šosezon plānotajiem "Grand Slam" etapiem.

Pludmales volejbola Pasaules tūres sezonā vīriešiem ir astoņi "Open" kategorijas posmi, pieci "Grand Slam" kategorijas turnīri, trīs "Major" kategorijas turnīri, kuri jau notikuši, kā arī Nīderlandē aizvadītais pasaules čempionāts un sezonas finālturnīrs ASV. Visos turnīros volejbolisti cīnās par Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pludmales volejbola pasaules ranga punktiem, kuri būs svarīgi cīnoties par olimpiskajām ceļazīmēm uz 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Kā zināms, atlase Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm sākās 1.janvārī. 15 pāri Olimpiādei kvalificēsies pēc pasaules ranga, kurā skaitīs 12 labākos turnīrus pusotra gada laikā, piecas komandas tiks kā Kontinentālā kausa uzvarētājas no katra kontinenta, vēl vienu vietu saņems šī gada pasaules čempionāta uzvarētāji, bet divas vietas neilgi pirms olimpiskajām spēlēm sadalīs otro un trešo vietu ieguvēji Kontinentālajā kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!