Foto: DELFI
Eiropas Volejbola konfederācija (CEV) piektdien oficiāli piešķīrusi Jūrmalai tiesības 2017.gadā rīkot Eiropas čempionāta finālposmu.

Šāds lēmums pieņemts Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā notiekošajā CEV kongresā.

Šī gada maijā Jūrmalā norisinājās CEV "Masters" posms vīriešiem, kurā Latvijas labākais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš izcīnīja trešo vietu. Savukārt vēl pirms gada Jūrmalā tika rīkots raudzi zemāks CEV "Satellite" sērijas turnīrs vīriešiem.

Jau pēc šī gada sacensībām rīkotāji izteica vēlmi augt un nākotnē rīkot vēl prestižākas sacensības, kas vainagojies ar iespēju 2017.gadā organizēt Eiropas čempionāta finālposmu. Tāpat Jūrmalai dota iespēja neilgi pēc nākamā gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm rīkot "Masters" sērijas sacensības, kurās sacentīsies gan vīrieši, gan sievietes.

Netiek izslēgts, ka tuvāko gadu laikā Jūrmalā varētu notikt arī kāds no Pasaules kausa posmiem.

Tāpat piektdien tika lemts, ka nākamā gada Eiropas čempionāts norisināsies Šveices pilsētā Bīlē. Kā zināms, pašreizējie kontinenta čempioni ir tieši Samoilovs un Šmēdiņš.

Tikmēr par jauno CEV prezidentu sestdien ievēlēts serbs Aleksandrs Boričičs, kurš līdz ar to šajā amatā būs vismaz turpmākos četrus gadus. Kopš 1973.gada, kad organizācija tika izveidots, Serbijas pārstāvis ir tās devītais prezidents.

Boričičs CEV prezidenta krēslā nomainījis Andrē Meijeru no Luksemburgas, kurš šajā amatā bija jau kopš 2001.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!