Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola dueti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža piektdien ar uzvarām noslēdza apakšgrupu spēles Polijas pilsētā Olštinā notiekošā "Grand Slam" sērijas posmā, nodrošinot sev vietu izslēgšanas spēlēs, kas sāksies sestdien.

Abi Latvijas dueti piektdien izcīnīja pa divām uzvarām, tikmēr vēl viens Latvijas duets - Rihards Finsters/Edgars Točs - pamatturnīru noslēdza bez uzvarām un tālāk netika.

Ar sesto numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš piektdien dienas pirmajā spēlē ar 2-0 (21:17, 23:21) pārspēja grieķus Georgiju Kociliani un Niku Zupani, kuriem piešķirts 22. numurs.

Otrajā setā Latvijas duets izlaida pārsvaru un ar 16:19 nonāca iedzinējos, tomēr izskaņā izdevās spēlēt veiksmīgi un cīņu noslēgt ar uzvaru.

Savukārt dienas otrajā spēlē Samolovs/Šmēdiņš aizvadīja ļoti sīvu cīņu pret itāļiem Aleksu Ranjēri un Adrianu Karambulu, kuriem turnīrā ir 11. numurs.

Latvijas duets svinēja uzvaru trīs setu cīņā ar 2-1 (21:15, 13:21, 16:14). Trešajā setā Samoilovs/Šmēdiņš bijs iedzinējos ar 6:9 un 11:13, tomēr beigās spēja izraut panākumu.

Pērn šie abi dueti tikās arī Eiropas čepmpionāta finālā, kad uzvaru arī svinēja Latvijas volejbolisti.

Ceturtdien F apakšgrupas pirmajā mačā Samoilovs un Šmēdiņš ar 1-2 (25:23, 22:24, 17:19) ļoti saspringtā duelī piekāpās turnīra 27.numuram Jaroslavam Koškarevam un Ruslanam Bikanovam no Krievijas.

Apakšgrupas turnīra noslēgumā trīs duetiem bija pa divām uzvarām un zaudējumam, pirmo vietu ieņemot itāļiem, otro krieviem, bet trešo Latvijas sportistiem, kamēr grieķi zaudēja visās trīs spēlēs un no tālākās cīņas izstājās.

Tikmēr turnīrā ar 16. numuru izliktie Pļaviņš/Regža piektdienu sāka ar 2-0 (21-17, 21:17) pārspējot spāņus Fransisko Tomasu un Sēsaru Menendesu Ortego, kuriem ticis 32.numurs.

Savukārt apakšgrupu turnīra pēdējā spēlē Latvijas puiši nodemonstrēja teicamu sniegumu un ar 2-0 (21:18, 22:20) uzvarēja ar pirmo numuru izliktos poļus Bartošu Losjaku un Pjotru Kantoru.

Ceturtdien Pļaviņš/Regža A apakšgrupas pirmajā spēlē ar 0-2 (16:21, 11:21) pārliecinoši piekāpās Kanādas duetam Semam Pedlovam un Grandam O'Gormenam, kuriem piešķirts 17.numurs.

Grupas noslēgumā trīs uzvaras izcīnīja kanādieši, kuri līdz ar to iekļuva otrajā izslēgšanas spēļu kārtā. Pļaviņš/Regža ar diviem panākumiem palika otrie, trešie ar vienu uzvaru bija poļi, bet spāņu duetam turnīrs ir noslēdzies.

Tikmēr trešo neveiksmi trīs spēlēs piektdien piedzīvoja ar 29. numuru izliktie Finsters un Točs, kuri ar 1-2 (16:21, 21:18, 12:15) piekāpās Polijas pārstāvjiem Macejam Kosjakam un Macejam Rudolam, kuriem ir 20.numurs.

Ar trim zaudējumiem tikpat mačos šis Latvijas pāris D apakšgrupā palika pēdējais starp četriem duetiem un pamatturnīru noslēdza dalītā 25. vietā, nopelnot 160 ranga punktus.

Finsters un Točs ceturtdien pirmajā mačā ar 0-2 (15:21, 17:21) pārliecinoši piekāpās spāņiem Pavlo Erreram un Adrianam Gaviram, kuri izlikti ar ceturto numuru, bet pēc tam ar 1-2 (19:21, 21:17, 12:15) zaudēja sacensību 13.numuram Oļegam Stojanovskim un Artjomam Jarzutkinam no Krievijas.

Finsters un Točs pamatsacensībās piedalās pēc veiksmīgi pārvarēta kvalifikācijas turnīra, kamēr šī barjera bija par augstu Aleksandram Solovejam un Tomam Šmēdiņam.

Dāmu turnīru dalītā 25. vietā ceturtdien noslēdza latvietes Marta Ozoliņa un Alise Lece, kuras trīs pamatsacensību spēlēs piedzīvoja trīs neveiksmes.

Pamatturnīrā vīru un dāmu konkurencē piedalījās pa 32 duetiem, kuri bija sadalīti astoņās apakšgrupās, pa četriem pāriem katrā. Grupu uzvarētāji izslēgšanas spēles sāks no otrās kārtas, bet otro un trešo vietu ieguvēji cīnīsies pirmajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!