Foto: F64
Latvijas volejbola izlases galvenais treneris Raimonds Vilde pēc pēdējām pārbaudes spēlēm paziņojis Latvijas valstsvienības sastāvu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram.

Gatavojoties kvalifikācijas turnīram, Latvijas izlase aizvadīja deviņas pārbaudes spēles trīs piegājienos, izcīnot septiņas uzvaras. Pēdējās trīs pārbaudes spēlēs tika pieveikta Dānija.

"Pozitīvais ir tas, ka ar katru spēli bijām nedaudz labāki un uzlabojām to, par ko runājām ar spēlētājiem. Par ko vajadzētu vairāk piedomāt un pie kā piestrādāt, to čaļi izdarīja," Latvijas Volejbola federācijas mājaslapā citēts Vilde. "Uzlabojās spēles kvalitāte. Protams, gribas, lai šo uzlabojumu būtu vēl vairāk, taču tā ir vienmēr. Optimālo sportisko formu, kādu šobrīd esam spējīgi sasniegt, esam sasnieguši. Kā mēs to, uz ko esam spējīgi, parādīsim kvalifikācijas turnīrā, lielā mērā būs atkarīgs no mūsu psiholoģiskās un emocionālās gatavības un pārliecības par saviem spēkiem. Mums nav jāuzlec augstāk par savu galvu, tikai jāizdara tas, ko varam, bet. Lai to izdarītu, jābūt pārliecībai par saviem spēkiem – gan katram pašam par saviem, gan komandai kopumā."

Pēc pārbaudes spēlēm Vildem bija jāatskaita viens spēlētājs, kurš nevarēs palīdzēt valstsvienībai kvalifikācijas turnīrā. Šoreiz sastāvā vieta neatradās Aleksandram Kudrjašovam. "Visi strādāja, visi centās, arī Kudrjašovs. Man nav viņam ko pārmest. Lēmums tapa, izvērtējot visas nianses, un šoreiz tas ir Saņa," uzsvēra treneris.

Līdz trešdienai komanda trenēsies Rīgā, bet jau ceturtdien dosies uz Popradu, kur spēļu secībā aizvadīs mačus ar Horvātiju, Slovākiju un Izraēlu.

Latvijas izlases sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram:
Cēlāji: Deniss Petrovs, Artis Caics;
Diagonāles spēlētāji: Hermans Egleskalns, Edvarts Buivids;
1. tempa uzbrucēji: Andis Cimoška, Toms Švāns, Gatis Slavēns;
2. tempa uzbrucēji: Ruslans Sorokins, Romāns Saušs, Toms Vanags, Aivars Petruševics;
Libero: Ingars Ivanovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!