Foto: F64
"Poliurs"/"Ozolnieki" volejbolisti trešdien izlaida divu setu pārsvaru, tomēr sīvā cīņā uzvarēja RTU/"Robežsardze" komandu, saglabājot intrigu Latvijas volejbola čempionāta finālsērijā.

Ozolnieku komanda viesos guva uzvaru ar 3-2 (25:21, 25:23, 23:25, 21:25, 15:6), taču sērijā līdz trīs uzvarām joprojām ir iedzinējos ar 1-2.

Uzvarētājiem Armands Āboliņš guva 19, Haralds Regža 13, bet pieredzējušais Raimonds Vilmanis desmit punktus, no tiem pusi ar bloku. Savukārt RTU/"Robežsardze" rindās ar 22 punktiem izcēlās Aleksandrs Avdejevs, kamēr Māris Lancmanis un Antons Nazarovs pievienoja pa 11 punktiem.

Spēles sākumā labāki bija "Poliurs"/"Ozolnieki" vīri, kuri sīvā cīņā spēja uzvarēt pirmajos divos setos. Otrajā setā viesi bija vadībā ar 16:11, tomēr tad ļāva pretiniekiem pietuvoties, taču pārsvaru nosargāja.

Savukārt nākamajos divos setos iniciatīva jau bija iepriekšējo trīs gadu valsts čempionei RTU/"Robežsardze", kuri trešā seta sākumā panāca 8:4, pēc tam visu laiku atrodoties vadībā. Līdzīgs scenārijs bija arī ceturtajā setā, kurā RTU/"Robežsardze" ieguva vadību 15:10, pēc tam nokļūstot viena uzvarēta seta attālumā no čempionu titula.

Tomēr izšķirošajā setā rīdzinieki spēlēja pārāk nervozi, pieļaujot vairākas muļķīgas kļūdas, kas ļāva "Poliurs"/"Ozolnieki" komandai no 5:3 vispirms panākt 9:5, mača beigās gūstot četrus punktus pēc kārtas, nodrošinot sērijas ceturto spēli, kas sestdien notiks Ozolniekos.

Finālsērijas pirmajā mačā pirms nedēļas RTU/"Robežsardze" savā laukumā uzvarēja ar 3-0 (25:23, 25:23, 25:22), bet otrajā cīņā, kas sestdien notika Ozolniekos, rīdzinieki guva panākumu ar 3-2 (23:25, 27:25, 25:17, 27:29, 15:13).

Ceturtā cīņa sestdien notiks Ozolniekos, bet, ja būs nepieciešams arī piektais mačs, tas dienu vēlāk norisināsies galvaspilsētā.

Abas komandas Latvijas čempionāta finālā tikās arī pērn, kad sērijā līdz trīs uzvarām ar 3-2 triumfēja RTU/"Robežsardze" komanda, zelta medaļas izcīnot trešo gadu pēc kārtas. Pirms tam 2014. un 2015.gadā RTU/"Robežsardze" titula sērijā apspēlēja "Biolars"/"Jelgava" volejbolistus.

LETA jau ziņoja, ka par Latvijas čempionāta bronzas medaļniekiem svētdien kļuva "Biolars"/"Jelgava", kas sērijā līdz diviem panākumiem ar 2-1 uzveica Jēkabpils "Lūšus".

Ceļā uz šī gada finālu RTU/"Robežsardze" pusfināla sērijā ar 3-1 uzvarēja "Biolars"/"Jelgava" vienību, bet "Poliurs"/"Ozolnieki" ar 3-1 uzveica "Lūšus".

Savukārt ceturtdaļfināla sērijās līdz divām uzvarām "Poliurs"/"Ozolnieki" ar 2-0 droši apspēlēja ASK/"Kuldīga" volejbolistus, kamēr "Biolars"/"Jelgava" ar 2-1 pieveica "Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte" (DU) vienību.

Latvijas čempione RTU/"Robežsardze" un Jēkabpils "Lūši" vietu Latvijas čempionāta pusfinālā nodrošināja automātiski, jo sasniedza no valsts komandām labākos rezultātus Baltijas līgas regulārajā turnīrā. Tiesa, neviens no Latvijas klubiem šosezon Baltijas līgas četru komandu finālturnīrā netika, regulārajā turnīrā augstāko vietu ieņemot RTU/"Robežsardze" komandai, kura bija sestā, kamēr "Lūši", "Poliurs"/"Ozolnieki" un "Biolars"/"Jelgava" ierindojās attiecīgi no septītās līdz devītajai vietai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!