Foto: Publicitātes attēli

Latvijas otrais spēcīgākais pludmales volejbola pāris Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža svētdien Rīgā izcīnīja uzvaru "Ergo" Latvijas čempionāta pludmales volejbolā trešajā posmā, kamēr sievietēm arī otrajā etapā triumfēja Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka.

Sacensību finālā turnīra galvenie favorīti Pļaviņš/Regža ar 2-0 (21:19, 22:20) pārspēja ar trešo numuru izliktos Aleksandru Soloveju un Tomu Šmēdiņu.

Tikmēr cīņā par trešo vietu uzvaru guva ar otro numuru izliktie Rihards Finsters un Edgars Točs, kuri ar 2-0 (21:14, 21:15) pārliecinoši apspēlēja lietuviešus Patriku Stankeviču un Gilbertu Kerpi, kuriem bija piešķirts vien 21. numurs.

Latvijas čempionāta pirmajā posmā Ventspilī uzvaru izcīnīja Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kamēr otrajā triumfēja Finsters/Točs.

Tikmēr sieviešu čempionāta otrajā posmā, kas notika turpat Rīgā, svētdien uzvaru izcīnīja ar otro numuru izliktās Graudiņa un Kravčenoka, kuras finālā ar 2-0 (21:15, 21:19) pārspēja sacensību galvenās favorītes Martu Ozoliņu un Alisi Leci.

Graudiņa/Kravčenoka izcīnīja uzvaru arī pirms nedēļas notikušajā pirmajā posmā.

Savukārt trešo vietu šajā turnīrā ieguva ar trešo numuru izliktais lietuviešu pāris Ieva Dumbauskaite un Monika Povilaitīte, kuras ar 2-0 (21:12, 21:17) uzveica sacensību devīto numuru Anci Olti un Inesi Jursoni.

Latvijas čempionāta turpinājumā jūlijā būs arī posmi Alūksnē un Saulkrastos, bet fināls augusta sākumā risināsies Jūrmalā. Savukārt, ņemot vērā četrus labākos rezultātus no pieciem aizvadītajiem Latvijas čempionāta posmiem, veiksmīgākajam vīru pārim tiks piešķirts ielūgums uz augustā Jūrmalā gaidāmo Eiropas čempionāta finālturnīru.

Turnīra kopējais balvu fonds ir 12 500 eiro. Fināla etapā vīri cīnīsies par 2000 eiro balvu, bet dāmas par 1500 eiro.

Pērn olimpiskajā sezonā Latvijas čempioni tika kronēti jau sezonas vidū, kad finālposma titula cīņā olimpieši Samoilovs un Šmēdiņš pārspēja Pļaviņu un Regžu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!