Foto: F64
Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/ Haralds Regža pēc izstāšanās no Eiropas čempionāta finālturnīra nebija daudz sarūgtināti, jo pirms sacensībām nebija cerējuši tikt līdz ¼ finālam.

Latvijas duets sestdien Majoros notiekošajā Eiropas čempionāta finālturnīrā ceturtdaļfinālā izrādīja cienījamu pretestību Rio olimpisko spēļu bronzas medaļniekiem Aleksandram Brouveram/ Robertam Mēuvsenam, piekāpjoties ar 0-2 (19:21, 19:21). Līdz ar to turnīrā Pļaviņš/ Regža izcīnīja dalītu piekto vietu, kas viņiem ļaus nākamgad atgriezties Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sastāvā.

"Viņiem pie tīkla liela priekšrocība, jo abi spēlē praktiski bez māņsitieniem. Tāpēc, kad izdarīja kādu māņstienu, tas bija negaidīts. Var teikt, sliktāki laika apstākļi viņiem nāk par labu, un šoreiz vējš viņiem bija pluss. Agresīvie uzbrukumi arī nepatīkami – "garais" (Mēuvsens) sit tur, kur nevar paņemt. Bet mazais (Brouvers) sit pa laukuma beigām, kas ir nepatīkami. Tiklīdz aizķer blokā, tad rodas iespējas," Pļaviņš neslēpa, ka pretinieki bijuši objektīvi spēcīgāki. "Abos setos viņi bija vadībā, mēs visu laiku dzinām klāt. It kā noķērām, bet iniciatīva joprojām bija viņiem."

Runājot par pirmo setu, Pļaviņš norādīja, ka pēdējā serve nav sanākusi. Pats volejbolists bija plānojis servēt uz augumā mazāko Brouveru, tomēr trāpījis Mēuvsenam, kurš pielika punktu setam.

Tikmēr Regža, kurš spēles gaitā vairākas reizes teicami nospēlēja blokā, bija paškritisks. "Gribējās kādus 2-4 blokus vairāk, tad varētu uzvarēt. Dažas lietas tomēr neizdarīju. Nebija tā labākā spēle, vakar nospēlēju labāk (pret Krievijas duetu Ņikitu Ļaminu/ Vjačeslavu Krasiļņikovu)."

"Kopumā turnīrs ir labs. Tikām augstāk, nekā plānots. Apbēdinājām kādu spēcīgu pāri, kuri to atcerēsies. Mums mērķis bija devītā vieta. Grupu turnīrā nelikās, ka to spēsim izpildīt, bet vakar bija zvaigžņu stunda un tikām astotniekā," piebilda Pļaviņš.

Duets šajā sezonā vairs neplāno startēt. Tāpat pagaidām abi neprognozēja, vai turpinās spēlēt kopā arī nākamajā sezonā. Pļaviņš norādīja, ka par nākotni domās pēc kāda mēneša, bet ziemas sezonā neplāno spēlēt klasisko volejbolu, jo, izpildot LOV prasības, uzlabosies dueta finansiālais stāvoklis.

"Pārāk jauni, īpaši jau es, lai beigtu karjeru," jokojot bilda Pļaviņš. "Lielie turnīri vairs nav, bet uz mazajiem nav jēga braukt, jo vietu reitingā nevaram sevišķi uzlabot. Pēdējais mēnesis bija labs, tāpēc domāsim, ko tālāk. Ja pirms Eiropas čempionāta bija vienas domas, tad tagad ir piektā vieta un varbūt citas domas. Skatīsimies."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!