Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbola vadošais pāris Aleksandrs Samoilovs/ Jānis Šmēdiņš un jaunizveidotais duets Mārtiņš Pļaviņš/ Edgars Točs ceturtdien Hāgā ar uzvarām sāka pasaules tūres pirmo posmu, nodrošinot iekļūšanu izslēgšanas sacensībās.

Savukārt Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs, kā arī dāmu sacensību duets Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka pamasacensības sāka ar zaudējumiem. Šiem diviem Latvijas duetiem piektdien būs jācīnās par iekļūšanu "play off" kārtā.

Samoilovs/Šmēdiņš priekšsacīkstēs C grupā droši ar 2-0 (21:19, 21:10) uzvarēja krievu duetu Vasīliju Ivanovu/ Iļju Lešukovu, bet Pļaviņš/ Točs A grupas cīņā 2-0 (21:13, 21:13) sagrāva Jusefu Krū un Kvinsiju Ažē no Francijas.

Šiem abiem Latvijas duetiem piektdien jāaizvada cīņas par pirmo vietu savās grupās, kas nodrošinās vietu izslēgšanas turnīra otrajā kārtā.

Tikmēr Finsters/ Solovejs Hāgas turnīrā rīta pusē atlases sacensību izšķirošajā spēlē divos setos ar 2-0 (21:16, 23:21) pieveica Krievijas pāri Maksimu Hudjakovu/Ruslanu Bikanovu, bet pēc tam H grupas pirmajā mačā ar 0-2 (16:21, 16:21) zaudēja norvēģiem Kristianam Sannlijam Sērumam/ Annešam Berntsenam Molam.

Sieviešu sacensībās Gruadiņa/ Kravčenoka, kas arī veiksmīgi spēlēja kvalifikācijā, pamatturnīrā ar 1-2 (21:19, 14:21, 19:21) zaudēja Nīderlandes duetam Džojai Stubai/ Marlēnai Remondai van Ierselai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!