Pagājušajā gadā karjeru sekmīgi atsākusī Beļģijas tenisiste Kima Klijstersa un viens no labākajiem Krievijas šī sporta veida pārstāvjiem Nikolajs Davidenko noteikti šomēnes nepiedalīsies Francijas atklātajā tenisa čempionātā, piektdien pavēstīja sacensību organizatori.

WTA ranga desmitajā vietā esošā Klijstersa joprojām nav izveseļojusies pēc pagājušajā mēnesī gūtās pēdas traumas, tikmēr Davidenko vēl nav aizvadījis nevienu maču kopš marta vidus, kad savainoja plaukstas locītavu.

Krievijas tenisists ATP pasaules rangā šobrīd ieņem sesto vietu un tādējādi kļuvis par otro ATP ranga pirmā desmitnieka tenisistu, kas Parīzē nestartēs. Jau iepriekš par nespēlēšanu paziņoja ranga piektajā vietā esošais argentīnietis Huans Martins del Potro.

Tāpat savainojumu dēļ Francijas atklātajā čempionātā nestartēs tādi spēcīgi tenisisti kā Tomijs Hāss no Vācijas, krievs Igors Andrejevs un ASV sportists Džeimss Bleiks.

Francijas atklātais tenisa čempionāts sāksies 24.maijā, un tas būs gada otrais "Grand Slam" turnīrs pēc janvārī notikušā Austrālijas atklātā tenisa čempionāta.

Jau ziņots, ka Klijstersa pagājušajā gadā profesionālajā sportā atgriezās ļoti sekmīgi un pārsteidzoši triumfēja ASV atklātajā čempionātā. Šogad viņa arī triumfējusi jau divos turnīros. Pēc Klijstersas sekmīgās atgriešanās karjeru teju tikpat veiksmīgi atsāka arī viņas tautiete Žustīne Enina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!