Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien Ventspilī sākās Latvijas Jaunatnes olimpiāde. Sacensību pirmajā dienā norisinājās šosejas riteņbraukšanas individuālais brauciens, kurā jauniešu konkurencē triumfēja Rīgas pilsētas pārstāvis Nils Ķelderis, kurš par divām sekundēm pārspēja Dobeles novada riteņbraucēju Ēriku Tomu Gavaru. Starp jaunietēm ātrākā izrādījās rīdziniece Endija Rutule, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Latvijas Jaunatnes olimpiāde ir galvenais sporta sezonas notikums jauniešiem, kas dzimuši no 1997. līdz 1999. gadam. Trīs dienu garumā paralēli citiem sporta veidiem, norisinājās arī šosejas un MTB riteņbraukšanas sacensības.

Ceturtdien Ventspils pilsētā "Piedzīvojumu parka" apkaimē norisinājās individuālā brauciena sacensības, kurās startēja 35 dalībnieki no deviņām pašvaldībā. Riteņbraucējiem lielajā vējā bija jāveic 10 kilometru gara distance.

Aizraujošas cīņas norisinājās jauniešu konkurencē, kur vairākiem dalībniekiem šīs bija ļoti svarīgas sacensības, lai kvalificētos uz Eiropas Jaunatnes olimpiādi Nīderlandē. Par Latvijas Jaunatnes olimpiādes uzvarētāju kļuva Rīgas pilsētas pārstāvis Nils Ķelderis, kurš distanci veica 14 minūtēs un 31 sekundē. Tikai divas sekundes uzvarētājam zaudēja Dobeles novada riteņbraucējs Ēriks Toms Gavars, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa vēl viens Rīgas pārstāvis Iļja Tjagunovs, kura rezultāts 14 minūtes un 53 sekundes. Vēl labāko sešiniekā iekļuva arī tukumnieks Dāvis Perševics, Rīgas pārstāvis Mārtiņš Pluto un kuldīdznieks Ulvis Horens Korbergs.

Arī jaunietes sacentās 10 kilometru distancē. Šeit pārliecinoši ātrākā izrādījās Rīgas pārstāve Endija Rutule, kura finišēja pēc 15 minūtēm un 58 sekundēm. Sudraba medaļu ieguva Elīna Sauka, bet bronzu vēl viena rīdziniece Viktorija Sipoviča. Ceturtā bija Smiltenes novada pārstāve Rūta Brakovska, piektā dobelniece Diāna Grīslīte, bet labāko sešinieku noslēdza Talsu novada riteņbraucēja Laima Edīte Cīrule.

Rīt jau pulksten 10. 30 tiks dots starts grupas braucienam. Svinīgais starts tiks dots pie Ventspils Olimpiskā centra, bet distance izvietota uz Kolkas šosejas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!