Foto: AFP/Scanpix

Sieviešu tenisa sezonas noslēguma turnīru - WTA "Tour Championships" - otrdien ar uzvarām sāka pasaules ranga vicelīdere, baltkrieviete Viktorija Azarenka un neapšaubāmā šī gada labākā tenisiste, amerikāniete Serēna Viljamsa.

Turnīrā ar otro numuru izliktā 2011.gada sacensību vicečempione Azarenka sacensību atklāšanas mačā ar 7-6 (7:4), 6-2 pieveica turnīra sesto raketi Sāru Erani no Itālijas.

Maču pārliecinošāk iesāka itāliete, tomēr pirmā seta taibreikā labāka bija Azarenka. Otrajā spēles daļā Erani cīnījās ar traumu un vairs nespēja izrādīt nopietnu pretestību konkurentei.

Azarenka tagad uzvarējusi pēdējos septiņos mačos pret Erani, turklāt šajā laikā zaudējusi vien vienā setā.

Abas tenisistes spēlē baltajā apakšgrupā, kurā vēl ir arī ar ceturto numuru izliktā ķīniete Na Li un sacensību septītā rakete Jeļena Jankoviča no Serbijas.

Tikmēr sarkanās grupas pirmajā mačā trīskārtējā sezonas noslēguma turnīra uzvarētāja Viljamsa ar 6-3, 6-1 pārliecinoši pieveica Vācijas tenisisti Angeliku Kerberi, kura izlikta ar astoto numuru.

Abus setus Viljamsa uzsāka ļoti pārliecinoši un ātri ieguva pirmos breikus, noslēgumā tiekot pie drošas uzvaras.

Viljamsa tagad ir uzvarējusi 74 no 78 šosezon aizvadītajiem mačiem, kā arī nopelnījusi vairāk nekā desmit miljonus dolāru (5,1 miljonu latu).

Vēl šajā grupā ielozēta arī ar trešo numuru izliktā poliete Agņeška Radvanska un 2011.gada turnīra uzvarētāja Petra Kvitova no Čehijas, kura izlikta ar piekto numuru.

Pēc viena apļa turnīriem katras apakšgrupas divas spēcīgākās tenisistes iekļūs pusfinālos. Būtiska nozīme apakšgrupu mačos ir arī aizvadīto setu skaitam, kas vēlāk var izšķirt vietu sadalījumu grupā. Pusfinālu uzvarētājas spēlēs finālā, bet mačs par trešo vietu netiks aizvadīts.

Pagājušā gada turnīra finālā Viljamsa ar 6-4, 6-3 uzvarēja krievieti Mariju Šarapovu, kura šoreiz nespēlē traumas dēļ. Iepriekš Viljamsa sezonas noslēguma sacensībās triumfējusi arī 2001. un 2009.gadā.

Pēc Stambulas turnīra Bulgārijas pilsētā Sofijā notiks WTA "International" sezonas noslēguma turnīrs, kurā piedalīsies astoņas tenisistes, kas šosezon bijušas sekmīgākās "International" sērijas sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!