Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu tenisistam Semam Kverijam uzvara pār Latvijas sportistu Ernestu Gulbi Austrālijas atklātā čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra otrās kārtas mačā ir viena no lielākajām pēdējā gada laikā, uzsvēris pats atlēts.

Kā zināms, Gulbis nepārliecinošā cīņā trešdien bija spiests atzīt Kverija pārākumu ar 2-6, 3-6, 4-6. Amerikānis pasaules rangā šobrīd atrodas 51.vietā, kamēr Gulbis ieņem 24.pozīciju, bet turnīrā bija izlikts ar 23.numuru.

"Šī bija tā diena, kad man tiešām veicās servējot," ATP mājaslapā citēts Kverijs. "Arī servju uzņemšanā man veicās labi, jo Gulbim serve ir iespaidīga."

K"Šī ir viena no manām lielākajām uzvarām pēdējā gada laikā." atzina amerikāņu sportists. "Kopumā man šis mačs bija teicams, beidzot pēc ilgāka pārtraukuma jutos ļoti labi. Jūtu, ka šobrīd spēlēju tiešām labi. Cerams, ka tādā garā izdosies arī turpināt," paudis Kverijs.

Trešajā kārtā Kverijs tiksies ar itāli Fabio Fonjīni, kurš sacensībās izlikts ar 15.numuru. Savukārt pēc tam ceturtajā kārtā šī dueļa sekmīgākajam spēlētājam iespējama tikšanās ar pasaules ranga vicelīderi Novāku Džokoviču no Serbijas.

Šī turnīra otro kārtu Gulbis bija sasniedzis vien otro reizi karjerā. Par pirmās kārtas pārvarēšanu latvietis nopelnīja 45 ATP vienspēļu ranga punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!