Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP pasaules tenisa rangā saglabājis 23.pozīciju.

Nākamās sacensības Gulbim sāksies 10.februārī, kad viņš piedalīsies Roterdamas ATP 500 punktu sērijas turnīrā. Kā zināms, Gulbja rekords ATP rangā iz 21.pozīcija.

No citiem Latvijas tenisistiem rangā Andis Juška atguvis 17 pozīcijas un ieņem 552.vietu, bet Mārtiņš Podžus zaudējis 11 pozīcijas un atkāpies uz 661.vietu. Miķelis Lībietis zaudējis vienu pozīciju un atrodas 704.vietā.

Vēl Mārtiņa Podžus dvīņubrālis Jānis pakāpies par vienu vietu un ir 1053.vietā, Deivids Jukša atrodas 1399.pozīcijā, bet Mārcis Garuts ierindojas 1474.vietā.

Līderis rangā ir spānis Rafaels Nadals, bet viņam seko serbs Novāks Džokovičs un Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājs Staņislass Vavrinka no Šveices. Ceturtais ir argentīnietis Huans Martins del Potro, kamēr pirmo piecinieku noslēdz spānis Davids Ferrers. Brits Endijs Marejs ir sestajā vietā, septītais ir čehs Tomašs Berdihs, šveicietis Rodžers Federers ir astotais, bet pirmā desmitnieka beigās nemainīgi atrodas francūži Rišārs Gaskē un Žo Vilfrīds Tsonga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!