Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Roterdamas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā piektdien ar rezultātu 6-3, 6-4 pārspēja argentīnieti Huanu Martinu del Potro, kurš sacensībās bija izlikts ar pirmo numuru.

Pirmo geimu mačā uzvarēja Gulbis, kurš pārliecinoši vinnēja savu servi. Turpinājumā aizritēja ļoti līdzvērtīga cīņa, abi spēlētāji apmainījās ar punktiem savās servēs, kas uz tablo deva rezultātu 4-3 par labu latvietim. Astotajā geimā Gulbis pirmo reizi spēlē lauza pretinieka servi, panākdams rezultātu 5-3 savā labā, bet pēcāk triumfēja visā setā ar 6-3.

Otrā seta pirmo geimu pārliecinoši iesāka argentīnietis, kurš uzvarēja visās savās izspēlēs, izvirzoties vadībā. Tomēr nākamajos trijos geimos pārāks bija Gulbis, turklāt otro reizi mačā laužot del Potro servi. Turpinājumā spēlētāji apmainījās ar punktiem, kas Latvijas sportistam deva vadību ar 5-3. Devītajā geimā Gulbis neizmantoja divas mačbumbas, nelaužot pretinieka servi un pagarinot sīvo dueli vēl vismaz par vienu geimu. Nākamais sets izvērtās ļoti sīvs, tomēr tā izskaņā Gulbis atspēlēja pazīstamā del Potro breikbumbu un pēcāk izcīnīja panākumu visā spēlē.

Zīmīgi, ka mača gaitā Gulbis realizēja tikai divas no astoņām breikubumbām.

Par iekļūšanu pusfinālā Gulbis ticis pie 180 ATP ranga punktiem.

Gulbis ATP rangā pašlaik ieņem 24.vietu, bet del Potro atrodas ceturtajā vietā, kas ir augstākā viņa karjerā. Turnīrā argentīnietis bija izlikts ar pirmo numuru.

Kā ziņots, Gulbis pirmajā kārtā otrdien ar 6-4, 7-6 (7:4) uzvarēja Denisu Istominu no Uzbekistānas, kurš ATP rangā atrodas 41.pozīcijā, bet otrajā cīņā ceturtdien ar 6-4, 7-6 (7:3) pieveica bulgāru Grigoru Dimitrovu, kurš pasaules rangā pašlaik atrodas 19.pozīcijā un turnīrā bija izlikts ar astoto numuru.

Tikmēr del Potro iepriekš turnīrā uzvarējis divus Francijas pārstāvjus - Gaelu Monfisu ar 7-6 (8:6), 6-3 un Polu-Anrī Matjē ar 6-2, 7-6 (7:2).

Šī abiem tenisistiem bija sestā savstarpējā spēle karjerā. Pirmajās trīs, no kurām viena bija vēl 2007.gadā un divas 2009.gadā, uzvarēja del Potro, bet 2011.gada Losandželosas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā Gulbis ceļā uz panākumu visā turnīrā uzvarēja ar 6-2, 6-4. Abu sportistu nesenākā tikšanās bija pirms gada tieši Roterdamā, kad otrās kārtas mačā Gulbis zaudēja ar 6-7 (5:7), 3-6.

Pusfinālā Gulbis tiksies ar čehu Tomāšu Berdihu, kurš izlikts ar trešo numuru.

Latvietis šajā turnīrā startē otro reizi. Pērn viņš pēc kvalifikācijas pārvarēšanas tika līdz otrajai kārtai.

Šis Gulbim ir trešais turnīrs šogad un pirmais kopš Austrālijas atklātā čempionāta, kad viņš janvāra vidū izstājās otrajā kārtā. Janvāra beigās un decembra sākumā risinājās Deivisa kausa cīņas, bet Gulbis nepiedalījās Latvijas izlases duelī pret Slovākiju. Eiropas-Āfrikas zonas pirmās grupas mačā Latvijas izlase zaudēja ar 0-5 un turpinājumā spēkosies par vietas saglabāšanu šajā grupā.

Pēc Roterdamas turnīra Gulbis plāno startēt vēl četrās sacensībās pēc kārtas - Marseļā un Akapulko, kam sekos "Masters" sērijas turnīri Indianvelsā un Maiami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!