Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis otrdien iekļuva Francijas atklātā tenisa čempionāta pusfinālā, kas viņam ir lielākais panākums "Grand Slam" turnīros. Pusfinālā Gulbi sagaida spēle pret Novāku Džokoviču.

Ceturtdaļfināla spēlē ar 18.numuru izliktais Gulbis ar rezultātu 6-3, 6-2, 6-4 divu stundu ilgā cīņā pārspēja turnīra sesto raketi Tomašu Berdihu no Čehijas.

Iekļūšana "French Open" labāko četriniekā Gulbim devusi 720 ATP ranga punktus, kas nākamajā nedēļā pasaules rangā varētu ļaut pakāpties uz desmito vietu.

Gulbis spēli sāka pārliecinoši, divas reizes laužot pretinieka servi un izvirzoties vadībā ar 4-0. Berdiham izdevās vienu breiku atspēlēt, tomēr Gulbis prata nosargāt pārsvaru un uzvarēt pirmo setu.

Arī otrā seta pirmajā geimā Gulbis ar otro piegājienu lauza čehu tenisista servi. Gulbis Berdihu nobreikoja arī seta piektajā geimā, izvirzoties vadībā ar 4-1. Latvietis turpināja aizvadīt lielisku spēli, panākot mača rezultātu 6-3, 6-2.

Trešajā setā latvietis aizvien spēlēja augstā līmenī, atkal laužot pretinieka servi pirmajā geimā. Turpinājumā abi sportisti līdzīgi spēkojās un izspēles kļuva garākas, taču Gulbis bija pārāks un spēja nosargāt uzvaru.

Pusfinālā Gulbis spēkosies ar "French Open" otro raketi serbu Novāku Džokoviču, kurš ar 7-5, 7-6 (7:5), 6-4 pieveica Milošu Raoniču no Kanādas (8.).

Detalizētāku mača aprakstu var aplūkot portāla "Delfi" piedāvātajā teksta tiešraidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!