Foto: AFP/Scanpix

Pasaules tenisa ranga līderis Rafaels Nadals no Spānijas savu uzvaru Francijas atklātajā čempionātā uztver kā personīgu atmaksu par neveiksmīgo un savainojuma izbojāto Austrālijas atklāto čempionātu iepriekš šogad.

Kā ziņots, Nadals svētdien devīto reizi karjerā un piekto gadu pēc kārtas kļuva par Francijas atklātā čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra uzvarētāju. Izšķirošajā mačā Nadals ar 3-6, 7-5, 6-2, 6-4 uzvarēja sacensību otro raketi Novāku Džokoviču no Serbijas. Spānis kļuvis par pirmo tenisistu vēsturē, kurš šajā turnīrā uzvarējis piecas reizes pēc kārtas.

"Šis ir fantastisks un emocijām bagāts mirklis. Šogad zaudēju Austrālijas turnīra finālā, kad netiku galā ar muguras traumu. Mans šodienas sniegums ir kā atmaksa par to, kas notika Austrālijā," pēc uzvaras pauda Nadals, kurš slavēja Džokoviča sniegumu aizvadītajā cīņā. "Katrs spēles mirklis bija būtisks. Katrs punkts nāca ar lielām grūtībām."

"Spēkošanās pret Džokoviču vienmēr ir milzīgs izaicinājums. Biju viņam zaudējis četras reizes pēc kārtas, bet pie iespējas uzvarēt varu tikt tikai tad, ja demonstrēju savu labāko tenisu," uzskata spānis. "Man viņa ir žēl. Novāks ir pelnījis kādu dienu šajā turnīrā uzvarēt. Esmu drošs, ka tas viņam izdosies."

"Skatītāji ļoti atbalstīja gan viņu, gan mani. Spriedze vienmēr ir liela. Ir iespējams rast attaisnojumus skatītāju rindās, taču tāds ir sports. Dzīve turpinās," izteicās Džokovičs, kura noslēdzošajām spēles servēm acīmredzami iztraucēja kliedzieni no skatītāju tribīnēm. "Kopumā es nebiju tajā līmenī, pateicoties kādam uzvarēju Nadalu pagājušajā mēnesī Romas turnīrā. Viņš svarīgākajos brīžos bija labāks."

Nadals desmit dalības reizēs sacensību finālu nav sasniedzis vienīgi 2009.gadā, turklāt pārējās visās reizēs kļuvis par šo sacensību čempionu. Kopumā Nadala kontā ir 14 "Grand Slam" tituli, kas ir dalīts visu laiku otrais labākais rādītājs.

Par "māla karali" dēvētais Nadals vēl pa divām reizēm uzvarējis Vimbldonā un ASV atklātajā čempionātā, bet Austrālijas atklātajā čempionātā viņš vienīgo titulu ieguvis 2009.gadā.

Tikmēr Džokovičam vēl ne reizi nav izdevies triumfēt Francijas atklātajā čempionātā, bet finālā viņš līdz šim vienīgo reizi spēlēja 2012.gadā, kad arī piekāpās Nadalam. Viņš karjeras laikā "Grand Slam" turnīros triumfējis sešas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!