Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Londonas savu šīssezonas pirmo zālāja seguma turnīru, "ATP World Tour 250", vienspēlēs uzsāks otrajā kārtā ar cīņu pret francūzi Keniju de Šeperu.

Abi sportisti līdz šim savā starpā nav tikušies.

Pašlaik ATP ranga 66.vietā esošais de Šepers aizvadītajā pirmās kārtas cīņā pirmdien ar 6-4, 7-5 uzvarēja indieti Somdevu Devarmanu, kurš ir pasaules 119.rakete.

Francūzis šogad uzvarējis četros no 12 ATP līmeņa mačiem, bet "Challenger" turnīros izcīnījis vienu titulu un vēl reizi ticis līdz finālam.

Šobrīd ATP rangā Gulbis ieņem 10. vietu un sacensībās izlikts ar sesto numuru, kas viņam deva brīvu pirmo kārtu.

Tāpat Gulbis pārī ar ukraini Aleksandu Dolgopolovu pieteicies dubultspēļu turnīram, kura pirmajā kārtā viņi spēkosies ar somu Jarko Nieminenu un Žilu Simonu no Francijas. Šī cīņa notiks otrdien.

Gulbis Londonas turnīrā spēlēs piekto reizi karjerā. Līdz šim sekmīgākais turnīrs viņam izdevās 2008.gadā, kad tika izcīnītas divas uzvaras.

Pērn šajā nedēļā latvietis piedalījās Halles "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, kura otrajā kārtā tika zaudēts pieredzējušajam vācietim Tomijam Hāsam. Līdz ar to Gulbim jāaizstāv vien 20 ATP ranga punkti, ko viņš jau automātiski ir paveicis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!