Foto: Reuters/Scanpix

ASV atklātā tenisa čempionāta pirmo kārtu pirmdien ar grūtībām pārvarēja 2012.gada čempions Endijs Marejs, kurš šoreiz izlikts tikai ar astoto numuru.

Skotu tenisists vairāk nekā trīs stundu cīņā ar 6-3, 7-6 (8:6), 1-6, 7-5 pārspēja holandieti Robinu Hāsi. Pēc uzvarētiem pirmajiem diviem setiem Marejs trešajā un ceturtajā saskārās ar problēmām. Trešajā setā skotu tenisists, kurš pēdējā laikā mokās ar dažādām traumām, spēja uzvarēt tikai vienu geimu, bet ceturtajā setā nonāca zaudētājos ar 3-5. Marejs gan spēja atrast spēkus, uzvarēja nākamos četrus geimus un iekļuva nākamajā kārtā.

Pirmo kārtu pirmdien no izsētajiem tenisistiem nepārvarēja tikai krievs Mihails Južnijs (21.numurs), kurš četros setos ar 5-7, 6-7 (4:7), 6-2, 6-7 (1:7) zaudēja austrāliešu jaunajai zvaigznei Nikam Kirgiosam.

"US Open" otrajā kārtā iekļuva pasaules ranga līderis Novāks Džokovičs, kurš izlikts arī ar pirmo numuru, Stass Vavrinka (trešais numurs), Milošs Raoničs (piektais numurs), Žo Vilfrīds Tsonga (devītais numurs), Tomijs Rovredo (16.numurs), Žiljēns Beneto (24.numurs), Leonardo Maijers (23.numurs), Žeremijs Šardī (30.numurs) un Fernando Verdasko (31.numurs).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!