Foto: Reuters/Scanpix

Viens no pasaules labākajiem tenisistiem spānis Rafaels Nadals sācis 4-5 dienu ārstēšanās kursu, ar kuru cer līdz sezonas beigām atlikt apendicīta dēļ nepieciešamo operāciju.

Kā zināms, Nadals sāpes vēderā sajuta iepriekšējās sestdienas vakarā, bet nākamajā dienā devās uz slimnīcu, kur uzzināja, ka viņam ir apendicīts agrā stadijā. Jau sākotnēji Nadals izlēma veikt ārstēšanos ar zālēm, lai nebūtu jāveic operācija, un šonedēļ arī piedalījās Šanhajas "Masters 1000" sērijas turnīrā, kurā jau pirmajā mačā piekāpās tautietim Felisiano Lopesam.

Ceturtdien Nadals ieradies Barselonā, kur turpina veikt ārstniecības kursu.

"Runājot medicīniskiem terminiem, viņa atveseļošanās ir apmierinoša un pašlaik netiek novēroti nekādi simptomi," izteicies tenisista pārstāvis. "Ārstēšanās kurss turpināsies 4-5 dienas, bet pēc tā, skatoties uz rezultātiem, tiks lemts par turpmāko ārstēšanos."

Nākamā nedēļa Nadalam plānota brīva no turnīriem, bet pēc tam viņam paredzētas sacensības Bāzelē un Parīzē, kā arī sezonas noslēguma turnīrs Londonā, kas sāksies 9.novembrī.

Pašlaik 28 gadus vecais Nadals, kurš ATP rangā atrodams trešajā vietā, nevienā turnīrā nebija piedalījies kopš šovasar notikušajām Vimbldonas sacensībām, jo iedzīvojās plaukstas locītavas savainojumā. Sacensību apritē viņš pagājušajā nedēļā atgriezās Pekinas "ATP World Tour 500" sērijas turnīrā, kurā apstājās ceturtdaļfinālā, negaidīti piekāpjoties Slovākijas tenisistam Martinam Kližanam.

Šogad Austrālijas atklātajā čempionātā Nadals finālā piekāpās šveicietim Stanam Vavrinkam, bet Francijas atklātajā čempionātā devīto reizi kļuva par titula ieguvēju, izcīnot savā karjerā četrpadsmito "Grand Slam" titulu. Savukārt pēc izstāšanās Vimbldonas turnīra astotdaļfinālā Nadals serbam Novākam Džokovičam zaudēja ATP ranga līdera godu.

Kā zināms, visvairāk "Grand Slam" titulu šobrīd izcīnījis šveicietis Rodžers Federers - 17, bet Nadals ar 14 izcīnītiem tituliem dala otro vietu ar slaveno amerikāņu tenisistu Pītu Samprasu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!