Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP pasaules tenisa ranga sarakstā sesto nedēļu pēc kārtas saglabājis 13.pozīciju.

Atgādinām, ka aizvadītajā nedēļā Gulbis pirmajā kārtā izstājās no Šanhajas "Masters" sērijas turnīra, piekāpjoties Mihailam Južnijam. Līdz ar to Gulbja pozīcija pasaules rangā nemainījās.

Savukārt, vērtējot tikai šīs sezonas rezultātus jeb ATP "Race To London", Gulbis arī tur saglabājis 13.pozīciju.

No citiem Latvijas tenisistiem 55 pozīciju kāpumu piedzīvojis Mārtiņš Podžus, kurš svētdien triumfēja Vācijas pilsētā Leimenē notikušajā "Future" sērijas turnīrā. Tagad viņš rangā ir 690.vietā. Aktīvā sportista gaitas noslēgušais Andis Juška ir 706.vietā, Jānis Podžus – 779.vietā, bet Artūrs Lazdiņš – 2120.vietā.

Ranga pirmajā desmitniekā ir notikušas izmaiņas. Līderis joprojām ir Novāks Džokovičs, bet uz otro pozīciju pakāpies Rodžers Federers, apsteidzot Rafaelu Nadalu. Ceturtajā vietā ir Stens Vavrinka, bet viņam seko Davids Ferrers, Kei Nišikori, Tomašs Berdihs, kamēr uz astoto vietu pakāpies Marins Ciličs, nobīdot Milošu Raoniču uz devīto pozīciju. Labāko desmitnieku noslēdz Grigors Dmitrovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!