Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis ceturtdien izcīnīja savu 40.uzvaru sezonā, pārvarot Kremļa kausa izcīņas otro kārtu.

Gulbis otrās kārtas mačā gandrīz pusotru stundu ilgā cīņā ar 6-3, 7-6 (7:3) uzvarēja spāni Danielu Himeno-Traveru. Gulbis, kurš pasaules rangā ieņem 13.vietu, turnīrā izlikts ar trešo numuru un sacensības sāka tikai ar otro kārtu. Savukārt spānis ATP rangā atrodas tikai 112.vietā, un pirmajā kārtā ar 7-5, 6-3 pieveica čehu Jiržiju Veseliju.

Gulbis pirmajā setā ceturtajā geimā lauza pretinieka servi, panākot 3-1. Turpinājumā Gulbis iniciatīvu neatdeva un viegli uzvarēja pirmo setu. Grūtāk latvietim gan gāja otrajā setā, kura laikā viņš divreiz lauza pretinieka servi. Pēc Gulbja pirmā "breika" spānis desmitajā geimā atspēlēja arī mačbumbu un tad arī panāca 5-5, nākamajā geimā Gulbis atkal lauza pretinieka servi, bet 12.geimu Gulbis zaudēja "sausā", radot intrigu mačā. "Tie break" izspēlē Gulbis viegli panāca 6:1, divas mačbumbas spānis atspēlēja, bet tad Gulbis panāca uzvaru mačā.

Tagad nākamajā kārtā Gulbis spēlēs pret itāli Andreasu Sepi, kurš turnīrā izlikts ar astoto numuru. Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Gulbis nopelnījis 45 ieskaites punktus, bet viņam gan šonedēļ nepieciešams aizstāvēt 90 punktus ATP pasaules rangā.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!