Foto: AP/Scanpix

Kremļa kausa izcīņā tenisā piektdien Latvijas labākais spēlētājs Ernests Gulbis ceturtdaļfināla spēlē sīvā cīņā pieveica itāli Andreasu Sepi, iekļūstot sacensību pusfinālā.

Ceturtdaļfinālā gandrīz divarpusi stundu ilgā cīņā Gulbis bija pārāks ar 7-6 (8:6), 4-6, 7-6 (7:3). Tagad pusfinālā Gulbis spēlēs pret spāni Roverto Bautistu Agutu. Par iekļūšanu Maskavas ATP turnīra pusfinālā Gulbis ir ieguvis 90 ieskaites punktus, kas ļaus viņam vismaz saglabāt esošo 13.vietu pasaules rangā.

Pirmajā setā tenisistiem tā arī neizdevās lauzt pretinieka serves geimu, tādējādi uzvarētāju vajadzēja noskaidrot "tie break". Jau tā sākumā Gulbis ieguva pārsvaru, Sepi gan atspēlējās, taču tad Gulbis vēlreiz "lauza pretinieka servi", un šoreiz pārsvaru nosargāja. Otrā seta sākumā Gulbis lauza pretinieka servi un uzreiz izvirzījās vadībā, taču tūlīt "sausā" zaudēja savu serves geimu, kas ļāva itālim līdsvarot spēles gaitu. Desmitajā geimā Gulbis vēlreiz zaudēja savu serves geimu, līdz ar to zaudējot arī otro setu.

Vēl spraigāk ritēja trešais sets, kurā tā arī nevienam tenisistam neizdevās tikt pat pie breikbumbas. Savukārt "tie break" sākumā Gulbis paņēma pretinieka servi un šoreiz (atšķirībā no pirmā seta "tie break") iniciatīvu neatdeva, iesoļojot Kremļa kausa pusfinālā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!