Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā jaunākajā ATP pasaules rangā vienspēlēs saglabājis iepriekš ieņemto 13.vietu, kurā arī noslēgs gadu.

Gulbis ticis pie 2455 punktiem, šajā vietā atrodoties desmito nedēļu pēc kārtas. Zemāk par 13.pozīciju rangā viņš nav atradies kopš maija beigām, bet pēc tam jūnijā trīs nedēļas ieņēma rekordaugsto desmito pozīciju.

ATP sezona šonedēļ noslēgsies ar "ATP World Tour Finals" sacensībām Londonā, tajā startējot astoņiem sezonas labākajiem tenisistiem. Ilgstoši uz dalību šajās sacensībās pretendēja arī Gulbis.

Gulbis šosezon uzvarēja 41 no 62 ATP mačiem, kas ir viņa karjeras rekords, bet šīs sezonas gaitā Gulbis izcīnījis divus titulus. Viņš savas karjeras laikā spēlējis sešu ATP turnīru finālos, kuros nav cietis zaudējumus.

Arī ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Gulbis nemainīgi ieņēmis 13.pozīciju.

Savukārt Latvijas otrā rakete Mārtiņš Podžus rangā zaudējis septiņas vietas un tagad atrodams 582.pozīcijā. Viņš starp pasaules 600 labākajiem tenisistiem atrodas ceturto nedēļu pēc kārtas, šajā laikā sasniedzot arī savu karjeras rekordu - 573.vietu.

Jānis Podžus ir Latvijas trešā rakete, rangā atgūstot divas vietas un tagad ieņemot 767.pozīciju. Aktīvo karjeru noslēgušais Andis Juška atguvis četras vietas un ieņem 913.pozīciju, bet Artūrs Lazdiņš ir atrodams ranga 2102.vietā.

Ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas.

Līderis kopš jūlija sākuma ir Novāks Džokovičs no Serbijas, bet otrais ir Rodžers Federers no Šveices, kurš apsteidz spāni Rafaelu Nadalu. Stans Vavrinka no Šveices ir ceturtais, bet viņam seko Kei Nišikori no Japānas.

Sesto pozīciju ieņem brits Endijs Marejs, bet čehs Tomāšs Berdihs ir septītais. Milošs Raoničs no Kanādas ieņem astoto vietu, horvāts Marins Čiličs nemainīgi ir devītais, bet pirmo desmitnieku noslēdz spānis Davids Ferrers.

Tikmēr dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko pozīciju ieņem Gulbis, kurš zaudējis trīs pozīcijas un ieņem 559.vietu, savukārt 609.vietā rangā atgriezies Miķelis Lībietis, kurš pagājušajā nedēļā triumfēja ASV pilsētā Noksvilā notikušajā "Challenger" sērijas turnīrā, izcīnot savu pirmo šādas raudzes titulu karjerā. Iepriekš vietu pasaules dubultspēļu rangā viņš zaudēja augustā, bet tagad tajā atgriezies ar jaunu karjeras rekordu. Līdz šim Lībietis rangā nebija pakāpies augstāk par 624.vietu, kas tika iespēta 2011.gadā.

M.Podžus dubultspēļu rangā zaudējis uzreiz 92 vietas un tagad ieņem 1005.pozīciju, nespējot nosargāt savas karjeras rekordvietu. Tādu nav nosargājis arī J.Podžus, kurš atkāpies par 94 pozīcijām uz 1009.vietu. Juška pēc trīs vietu zaudēšanas rangā ieņem 1083.pozīciju, Rihards Emuliņš un Krišjānis Stabiņš dala 1363.pozīciju, bet Lazdiņš ieņem 1596.vietu. Deivids Jukša atrodams ranga 1620.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!