Foto: AP/Scanpix

Pēc vēl vienas uzvaras Londonā notiekošā vīriešu tenisa sezonas noslēguma turnīra "ATP World Tour Finals" apakšgrupas cīņā serbs Novāks Džokovičs nodrošinājis sev pasaules ranga pirmā numura nosargāšanu arī gada beigās.

Sezonas noslēguma turnīra trešajā mačā Džokovičs piektdien ar 6-2, 6-2 pārspēja čehu Tomāšu Berdihu. Līdz ar to serbs trešo reizi pēdējo četru gadu laikā sezonu noslēgs kā pasaules pirmā rakete.

"Šis bijis garš gads un sezona, tāpat šis ir lielisks sasniegums, tāpēc vēlos pateikties savai komandai un ģimenei, kā arī visiem cilvēkiem, kuri mani atbalstījuši," pauda Džokovičs. "Apzinos, ka pasaules pirmās raketes gods ir lielākais izaicinājums tenisista karjerā. Tā ir neticama sajūta."

Džokovičs, kurš sezonas noslēguma turnīros triumfējis jau divus gadus pēc kārtas, šajās sacensībās nu jau izcīnījis 13 uzvaras pēc kārtas. Serbs var kļūt par pirmo tenisistu kopš 1987.gada, kurš uzvarējis trīs sezonas noslēguma turnīros pēc kārtas.

Zīmīgi, ka šis ir jau 11.gads pēc kārtas, kad gadu pasaules ranga pirmajā vietā noslēgs kāds no vadošajiem tenisistiem - Džokovičs, šveicietis Rodžers Federers vai spānis Rafaels Nadals.

Pateicoties uzvarai pār Berdihu, Džokovičs A apakšgrupā ar trim panākumiem tikpat mačos nodrošinājis sev pirmo vietu un iekļūšanu pusfinālā, kur viņam sestdien būs jāspēkojas ar japāni Kei Nišikori.

Vēlāk piektdienas vakarā savstarpējo maču aizvadīs šveicietis Stans Vavrinka un Marins Čiličs no Horvātijas, kurš jau zaudējis izredzes sasniegt turnīra pusfinālu.

Jau vēstīts, ka no B apakšgrupas ar trim uzvarām tikpat cīņās pusfinālam kvalificējās Federers, bet ar diviem panākumiem to paveica arī sacensību debitants Nišikori.

Sezonas noslēguma turnīrā traumas dēļ nepiedalās pasaules trešā rakete Rafaels Nadals no Spānijas. Ilgstoši uz vietu starp sezonas astoņiem labākajiem pasaules tenisistiem pretendēja arī latvietis Ernests Gulbis.

Turnīrs Londonā ilgs līdz svētdienai.

Iepriekšējos divos gados sacensībās uzvarēja Džokovičs, bet pirms tam divus gadus pēc kārtas labākais bija Federers. Viņš ar sešiem tituliem ir panākumiem bagātākais tenisists šajā turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!