Foto: Reuters/Scanpix

Šveices tenisists Stans Vavrinka piektdien kā pēdējais kvalificējās Londonā notiekošā vīriešu tenisa sezonas noslēguma turnīra "ATP World Tour Finals" pusfinālam.

A apakšgrupas noslēdzošajā cīņā Vavrinka ar 6-3, 4-6, 6-3 apspēlēja Horvātijas tenisistu Marinu Čiliču, kurš šogad uzvarēja ASV atklātajā čempionātā.

Tiesa, lai sasniegtu turnīra pusfinālu, Vavrinkam pietika viena ar trim uzvarētiem geimiem šajā duelī.

B apakšgrupā Vavrinka ar diviem panākumiem trīs mačos ieņēma otro vietu, atpaliekot tikai no visās cīņās uzvarējušā serba Novāka Džokoviča, kurš tādejādi sev nodrošinājis pasaules pirmās raketes goda saglabāšanu arī gada noslēgumā.

Vavrinka sezonas noslēguma turnīra pusfinālam kvalificējies otro gadu pēc kārtas.

Līdz ar to Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājs Vavrinka pusfinālā sestdien spēkosies ar savu slaveno tautieti Rodžeru Federeru, kurš iepriekš B apakšgrupā izcīnīja trīs uzvaras tikpat mačos.

Otrā pusfinālā tiksies Džokovičs ar sezonas noslēguma turnīra debitantu japāni Kei Nišikori.

Turnīru pēc apakšgrupu sacensībām noslēdza Čiličs, čehs Tomāšs Berdihs, brits Endijs Marejs, Kanādas pārstāvis Milošs Raoničs un spānis Davids Ferrers.

Džokovičs, kurš sezonas noslēguma turnīros triumfējis jau divus gadus pēc kārtas, šajās sacensībās nu jau izcīnījis 13 uzvaras pēc kārtas. Serbs var kļūt par pirmo tenisistu kopš 1987.gada, kurš uzvarējis trīs sezonas noslēguma turnīros pēc kārtas.

Zīmīgi, ka šis ir jau 11.gads pēc kārtas, kad gadu pasaules ranga pirmajā vietā noslēgs kāds no vadošajiem tenisistiem - Džokovičs, šveicietis Rodžers Federers vai spānis Rafaels Nadals.

Sezonas noslēguma turnīrā traumas dēļ nepiedalās pasaules trešā rakete Rafaels Nadals no Spānijas. Ilgstoši uz vietu starp sezonas astoņiem labākajiem pasaules tenisistiem pretendēja arī latvietis Ernests Gulbis.

Turnīrs Londonā ilgs līdz svētdienai.

Iepriekšējos divos gados sacensībās uzvarēja Džokovičs, bet pirms tam divus gadus pēc kārtas labākais bija Federers. Viņš ar sešiem tituliem ir panākumiem bagātākais tenisists šajā turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!