Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko jaunākajā WTA pasaules vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, otro nedēļu pēc kārtas labojusi karjeras rekordu, pakāpjoties par astoņām vietām uz 297.pozīciju.

Aizpagājušajā nedēļā Latvijas pārstāve tika līdz ceturtdaļfinālam Ekerdrevilas ITF 25 000 sērijas turnīrā Francijā, bet pagājušajā nedēļā sacensībās nestartēja.

Pašlaik 17 gadus vecā šīgada Vimbldonas čempionāta junioru turnīra uzvarētāja kopš septembra vidus savu rekordu WTA rangā labojusi sešas reizes.

Latvijas vadošā sportiste rangā ir Diāna Marcinkēviča, kura tajā zaudējusi 13 vietas un pašlaik ieņem 232.pozīciju.

Aizpagājušajā nedēļā Latvijas pārstāve sacentās Kaptivailendas ITF 50 000 sērijas turnīrā ASV, kur vienspēlēs zaudēja jau pirmajā kārtā, bet dubultspēlēs aizkļuva līdz pusfinālam. Pagājušajā nedēļā viņa turnīros nepiedalījās.

Latvijas pārstāves karjeras rekords WTA vienspēļu rangā ir 196.vieta, kas tika sasniegta šīgada aprīlī.

Citviet Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe rangā pakāpusies par sešām vietām uz 995.pozīciju, kas ir viņas karjeras rekords, bet 1149.vietā atrodas Anastasija Homutova, kas arī ir viņas rekords.

WTA turnīru sezona ir noslēgusies, tāpēc tā augšgalā šogad izmaiņas vairs nenotiks.

Gadu ranga pirmajā vietā noslēgs amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga pirmā rakete tā vēsturē, bet otrā ir Marija Šarapova no Krievijas. Trešo vietu ieņem rumāniete Simona Halepa, kura apsteidz Petru Kvitovu no Čehijas, bet piektā ir Ana Ivanoviča no Serbijas.

Sesto pozīciju ieņem poliete Agņeška Radvaņska, pozīciju zemāk atrodas Eižēnija Bušāra no Kanādas, bet astotā ir dāniete Karolīne Vozņacki. Attiecīgi devīto un desmito vietu ieņem Angelika Kerbere no Vācijas un Dominika Cibuļkova no Slovākijas.

Dubultspēļu rangā Marcinkēviča atkāpusies par sešām vietām uz 169.pozīciju, bet Līga Dekmeijere pēc četru vietu atgūšanas tagad atrodama 332.pozīcijā. Ostapenko rangā nemainīgi ieņem 451.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!