Foto: AFP/Scanpix

Mačā starp divām šī brīža vadošajām Latvijas tenisistēm otrdien Aļona Ostapenko Polijā notiekošā Zavadas ITF 25 000 sērijas turnīra vienspēļu sacensību pirmajā kārtā ar rezultātu 6-4, 6-1 pieveica Diānu Marcinkēviču.

Abu tenisistu pirmais savstarpējais karjeras mačs sākās ar Marcinkēvičas pārliecinošu panākumu pie pretinieces serves, tomēr Ostapenko atspēlējās ceturtajā geimā. Kaut abas tenisistes regulāri tika pie breikbumbām, ilgstoši viņas tās nespēja izmantot, tomēr desmitajā geimā Ostapenko vēlreiz lauka pieredzējušākās pretinieces servi, kad Marcinkēviča zaudēja četrās izspēlēs pēc kārtas, un noslēdza pirmo setu savā labā ar 6-4.

Otrajā setā jau spēle ritēja vairs tikai vienā virzienā, panākumu gūstot 17 gadus vecajai Ostapenko.

Pašlaik WTA rangā 232.vietā esošā Marcinkēviča turnīrā bija izlikta ar ceturto numuru, bet Ostapenko pasaules rangā pašlaik ieņem 297.vietu un labāko trīssimtnieku šonedēļ sasniegusi pirmoreiz karjerā.

Tā kā Marcinkēviča pērn šajā turnīrā sasniedza pusfinālu, joprojām pastāv iespēja, ka Ostapenko līdz šī gada beigām viņu pasaules rangā var apsteigt.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Ostapenko nopelnījusi piecus pasaules ranga punktus, bet Marcinkēviča turnīru noslēdza ar vienu punktu.

Abas tenisistes piedalīsies arī dubultspēļu sacensībās, kurās Marcinkēviča duetā ar polieti Justinu Jegolku izlikta ar otro numuru, bet Ostapenko sacentīsies pārī ar ukrainieti Olgu Jančuku. Dubultspēļu sacensības viņas abas uzsāks trešdien.

Šajā turnīrā Latviju pārstāvēja arī Dārta Elizabete Emuliņa, kura kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā ar 2-6, 2-6 pārliecinoši zaudēja vācietei Tamārai Korpačai. Ja Emuliņa pašlaik WTA rangā vēl nav iekļuvusi, Korpača atrodama pasaules ranga 661.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!