Foto: AP/Scanpix

Latviešu tenisists Ernests Gulbis intervijā Jaunzēlandes medijiem izteica viedokli par savām nākamajām sezonām, prognozējot sev veiksmīgu sniegumu, un par paaudžu maiņu pasaules tenisā.

12. janvārī Gulbis uzsāks 2015. gada sezonu, piedaloties Oklendas "Heineken Open" turnīrā.

Tenisā sportisti parasti savu briedumu sasniedz aptuveni 28 gadu vecumā, bet Gulbis šobrīd ir 26 gadus vecs. "Es ceru, ka tā ir taisnība," par tenisistu briedumu sacīja Gulbis. "Es domāju, ka man priekšā vēl ir pieci labi gadi. Katrs nobriest citādāk. Esmu redzējis kā Serbijā un Horvātijā sportisti nobriest ātrāk nekā Skandināvijā vai Latvijā. Es domāju, ka nobriedu pirms pāris gadiem."

"Talants sportā ir nedaudz pārvērtēts. Sportā galvenokārt ir smags darbs, bet talants ir tikai maza daļa no visa," stāstīja Gulbis. "Kad es sāku nobriest, es visu šo procesu izbaudīju daudz vairāk, jo sapratu, kāpēc to vēlos darīt. 14, 15, 18 gadu vecumā cilvēki vēl meklē nodarbi, kas viņiem sagādās prieku, tagad man tas ir skaidrs."

Gulbis uzskata, ka tenisā šobrīd notiek paaudžu maiņa un viņš ir daļa no tiem, kas cīnīsies par augstām vietām. "Cik ilgi Rodžers Federers varēs turpināt? Cik ilgi spēlētāji kā Davids Ferrers varēs augstvērtīgi cīnīties un cik ilgi Rafaels Nadals mocīsies ar savainojumiem? Viņi tuvojas savām karjeras beigām," sacīja Gulbis.

"Sāk parādīties jaunie spēlētāji - Milošs Raoničs, Kei Nišikori, Grigors Dmitrovs un man ir 26 gadi. Mēs esam nākamā paaudze, kas cīnīsies par uzvarām. Tas ir dabiski. Vēlos būt starp pretendentiem uz uzvarām," turpināja latvietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!