Foto: AP/Scanpix
Latvijas talantīgā tenisiste Aļona Ostapenko jaunākajā WTA vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpusies uz 239.vietu, kas ir viņas līdz šim labākais sasniegums karjerā.

Pagājušā gada Vimbldonas čempionāta junioru turnīra uzvarētāja kopš pērnā septembra vidus savu karjeras rekordu WTA rangā labojusi jau 14 reizes, vienlaikus kļūstot arī par valsts pirmo raketi.

Tikmēr iepriekšējā valsts pirmā rakete Diāna Marcinkēviča saglabājusi 264.pozīciju. Abas vadošās Latvijas tenisistes šonedēļ šķir 32 punkti. Marcinkēvičas karjeras rekords vienspēļu rangā ir 196.vieta, kas tika sasniegta pagājušā gada aprīlī.

Pagājušajā nedēļā Aļona Ostapenko sasniedza Šveicē notiekošā Kroiclingenas ITF 50 000 sērijas turnīra vienspēļu sacensību pusfinālu.

Tikmēr kāpumu par 199 vietām uz 682.pozīciju piedzīvojusi kādreizējā valsts labākā tenisiste Anastasija Sevastova, kura janvārī pēc ilgas pauzes atgriezās sacensību apritē, ITF 10 000 sērijas sacensībās Šarm eš Šeihā triumfējot gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs.

Aizpagājušajā nedēļā Sevastova uzvarēja Slovākijā notikušajās Trnavas ITF 10 000 sērijas turnīra vienspēļu un dubultspēļu sacensībās. Latvijas sportiste pēc atgriešanās nu jau izcīnījusi 16 uzvaras pēc kārtas.

Savukārt Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe rangā saglabājusi 903.pozīciju, kas ir viņas karjeras augstākā pozīcija. Tikmēr 1122.vietā atrodas Anastasija Homutova, atkāpjoties par četrām pozīcijām.

Pirmo vietu jau ilgstoši ieņem amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga pirmā rakete tā vēsturē un janvāra pēdējā dienā kļuva par Austrālijas turnīra uzvarētāju, bet otrā ir Marija Šarapova no Krievijas, kura bija amerikānietes pretiniece sacensību finālā.

Ranga pirmajā desmitniekā šonedēļ izmaiņas notikušas pirmajā trijniekā, kur uz trešo vietu pakāpusies rumāniete Simona Halepa, par vienu pozīciju uz leju nobīdot čehieti Petru Kvitovu.

Piektā ir dāniete Karolīne Vozņacki, savukārt Ana Ivanoviča no Serbijas ir sestā, bet Eižēnija Bušāra no Kanādas joprojām ir septītā. Poliete Agņeška Radvaņska atrodas astotajā pozīcijā, krieviete Jekaterina Makarova ir devītā, bet pirmo desmitnieku noslēdz vāciete Andrea Petkoviča.

Iepriekšējā nedēļā par Dubaijas WTA "Premier" sērijas turnīra uzvarētāju tika kronēta Halepa, kamēr Riodežaneiro WTA "International" sacensībās labākā bija itāliete Sāra Erani.

Dubultspēļu rangā Marcinkēviča atkāpusies par piecām vietām uz 186.pozīciju, bet Ostapenko pacēlusies par 34 vietām un tagad atrodas 296.pozīcijā. Vēl Līga Dekmeijere zaudējusi četras vietas un tagad ieņem 389.vietu, bet Sevastova pacēlusies par 214 vietām un rangā ieņem 802.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!