Latvijas tenisists Ernests Gulbis pēc katastrofālā snieguma Montekarlo "Masters" turnīrā žurnālistiem norādījis, ka sacensībās viss bijis lieliski, izņemot vienu nelaimīgu stundu.

Jau ziņots, ka Gulbis pirmdien Montekarlo "Masters" pirmās kārtas spēlē nepilnu stundu ilgā cīņā ar 1-6, 0-6 piekāpās austrietim Andreasam Haideram-Maureram. Tik smagi Gulbis nebija zaudējis četrus gadus.

"Šonedēļ trenējoties, jutos lieliski. Viss bija labi, izņemot pašu maču. Šī bija sliktākā stunda šeit Montekarlo. Viss pārējais visu nedēļu bija lieliski. Tikai viena slikta stunda," teica Gulbis. Latvijas tenisists gan atzina, ka nedaudz zaudējis ticību un pārliecību, kas viņam līdzēja pērn ielauzties pasaules ranga TOP 10.

Gulbis pēc mača apstiprināja, ka sācis sadarbību ar kādreizējo pasaules ranga ceturto raketi Tomasu Enkvistu, taču jaunais treneris ar viņu strādā tikai nedēļu, tāpēc būtiskus uzlabojumus jau Montekarlo turnīrā nevajadzēja gaidīt. "Man viss tagad ir jauns. Tomass ir gudrs, inteliģents vīrs, kurš ļoti labi izprot tenisu. Mums vēl jāiepazīst vienam otru, vajadzīgs laiks."

Latvijas tenisists neslēpa, ka viņa izpildītais sitiens no labās daudziem faniem liek šausmināties un saprot, ka tā ir viņa vājā vieta šobrīd. Gulbis atklāja, ka forhendu joprojām ietekmē pērn gūtais pleca savainojums, kura dēļ viņš nespēja pacīnīties par spēlēšanu 2014.gada sezonas noslēguma turnīrā, kurā spēlēja pasaules astoņi labākie tenisisti.

"Starpsezona šī savainojuma dēļ neizdevās. Otrkārt, gada sākumā desmit dienas biju slims. Šīs nianses kaut kā iespaidoja manu pārliecību," spiests atzīt Gulbis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!