Foto: DELFI

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko svētdien ar otro uzvaru sasniedza Prāgā notiekošā WTA "International" sērijas turnīra kvalifikācijas sacensību izšķirošo kārtu.

Otrās kārtas mačā 17 gadus vecā Latvijas sportiste, kura WTA rangā ieņem 171.vietu ar 6-4, 7-6 (7:3) apspēlēja kolumbieti Marianu Duki-Marinjo, kura bija izlikta ar astoto numuru, bet pasaules rangā ieņem 114.vietu.

Jau trešajā geimā Ostapenko lauza pretinieces servi, bet pirmajos trijos savas serves geimos kopā tika pie septiņām breikbumbām. Kaut sestajā geimā Duke-Marinjo izmantoja vienīgo breikbumbu setā, nākamajā geimā Ostapenko uzreiz atspēlējās un drīz vien ar trešo setbumbu tika pie panākuma pirmajā spēles daļā.

Otrais sets ritēja saspringtāk un Ostapenko zaudēja pirmajos divos savas serves geimos, nokļūstot iedzinējos ar 1-4. Tomēr devītajā geimā Latvijas tenisiste atspēlējās, bet desmitajā geimā arī atspēlēja setbumbu, panākot izlīdzinājumu 5-5.

11.geimā jau Ostapenko neizmantoja breikbumbu, bet noslēdzošo geimu pie savas serves uzvarēja "sausā", tāpēc tenisistēm nācās aizvadīt taibreiku. Tajā Duke-Marinjo vēl panāca 3:3, bet pēc tam Ostapenko uzvarēja četrās izspēlēs pēc kārtas.

Kvalifikācijas otrās kārtas pārvarēšana Latvijas tenisistei devusi 14 WTA ranga punktus, bet izšķirošā cīņa notiks pirmdien.

Kā zināms, pirmās kārtas Ostapenko mačā ar 6-1, 6-4 pieveica čehieti Barboru Krejčīkovu, kura šobrīd WTA rangā atrodama 147.pozīcijā, kas arī ir sportistes rekords.

Latvijas tenisiste WTA sacensībās piedalās trešo reizi karjerā - 2012.gadā viņa 15 gadu vecumā zaudēja Maskavas WTA "Premier" turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā, bet pērn septembrī WTA "International" sacensībās Taškentā piedalījās pamatturnīrā, pārvarot vienu kārtu.

Pagājušā gada Vimbldonas čempionāta junioru turnīra uzvarētāja šo gadu sākusi ļoti sekmīgi un marta sākumā pirmo reizi karjerā triumfēja ITF 50 000 sērijas turnīrā, paveicot to sacensībās Sanktpēterburgā, bet mēneša beigās citā ITF 50 000 turnīrā Cjuaņdžou cieta neveiksmi finālā, pārtraucot 12 uzvaru sēriju.

Pirms Sanktpēterburgas turnīrā Ostapenko pasaules rangā ieņēma vēl tikai 239.vietu, bet pēdējās nedēļās tenisiste veikusi iespaidīgu kāpumu un bija pakāpusies līdz pat 165.pozīcijai, kas ir augstākā viņas karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!